Gündem Ambulans uçtu minare yıkıldı

Ambulans uçtu minare yıkıldı

08.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’u Ankara’ya bağlayan Bolu Tüneli kapandı, 4 binden fazla köye ulaşım durdu. 20’yi aşkın kentte ise eğitime ara verildi. İşte Türkiye’nin her köşesinden kar manzaraları...

Ambulans uçtu minare yıkıldı

Yurdu esir alan kar ve olumsuz hava koşulları dün de etkisini sürdürdü.
- Ankara Karapürçek’te camiye gitmek için evinden çıkan Mustafa Gürün, karla kaplı yolda yürürken düşerek hayatını kaybetti.
- Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Osman Demirbaş ile eşi Zehra Demirbaş çifti sobadan zehirlenip öldü.
- Muş’un Varto ilçesinde yüksek gerilim hattı direkleri devrildi, ilçe merkezi ve 100 köy elektriksiz kaldı.
- Kars’tan İstanbul’daki bir hastaneye Kazım Duman adlı hastayı taşıyan ambulans, Sivas’ta Akçaağıl köprüsünün korkuluklarına çarparak Bereket Hidroelektrik Santrali baraj göletine uçtu
- Samsun’un Bafra ilçesinde ulaşıma kapanan Meşelitürkmenler’de Binnaz Genç sancı tutunca evde doğum yapmak zorunda kaldı.
- Erzurum’da fırtına sırasında Gazi Ahmet Muhtar Paşa Camii’nin ahşap minaresi yıkıldı.
- Malatya’da bir GSM baz istasyonunda mahsur kalan 3 işçi, AFAD ekiplerince kurtarıldı.
Servis minibüsü devrildi
- Yozgat’ta öğretmenleri taşıyan servis minibüsü devrildi, 13 kişi yaralandı.
- Mersin, Adana ve Hatay’da yaşanan elektrik kesintileri aileleri ve işyeri sahiplerini isyan etttirdi.
- Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde hızı saatte 70 kilometreyi bulan fırtınanın uçurduğu çatı, evli ve 2 çocuk babası 29 yaşındaki Ali Yeşilyurt’un ölümüne neden oldu.
- Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampüsü’nde merdivenden inerken ayağı kayarak yaklaşık bir metrelik kar yığınının içine düşen ve bir türlü çıkamayan kız öğrenci F.D., sesini kimseye duyuramayınca, cep telefonundan 112 ekiplerinden yardım isteyerek kurtuldu.
- Tunceli’de aralarında TOKİ’ye ait olanların da bulunduğu birçok binanın çatısının uçmasına yol açtı.
- Bolu’da, kar püskürtme makinesinin bıçağına bacağını kaptıran işçi Aziz Çevirgen (51) öldü.

Haberin Devamı

İstanbul’da yine tatil

Çarşamba günü: Kayseri, Osmaniye, İzmir , Kırıkkale, Erzincan, Kırşehir (Akçakent, Keman ve Akpınar’da taşımalı), Hakkari, Balıkesir, Kütahya, Malatya, Gümüşhane, Yozgat, Giresun, Trabzon.
Bugün eğitime ara verilen kentler: İstanbul, Bolu, Konya, Bitlis (Merkez, Tatvan), Aksaray, Sivas, Eskişehir (Cuma da dahil), Düzce, Nevşehir, Yozgat, Bayburt (Cuma dahil), Bitlis (Merkez, Tatvan), Nevşehir (Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl), Niğde, Bartın,?Bursa.

Kartepe’de kar kalınlığı 272 santimetre

Kartepe’deki kar kalınlığı 272 santimetreye ulaştı. Uludağ 260 santimetreyle ikinci sırayı alırken, Uludağ’ı 222 santimetreyle Kartalkaya, 150 santimetreyle Bitlis, 113 santimetreyle Ilgaz, 105 santimetreyle de Erciyes takip ediyor.

Haberin Devamı

Kar var, trafik yok

İstanbul’da okulların tatil edilmesi nedeniyle trafiğe çıkan araç sayısında önemli bir ölçüde azalma yaşandı

Tüm yurdu etkisi altına alan dondurucu soğuk ve kar yağışı İstanbul’da da etkili oldu. Okulların tatil olması ve trafiğe çıkan araç sayısındaki azalma nedeniyle trafikte ise korkulan yaşanmadı.
Kar yağışının gece saatlerinde etkili olduğu Anadolu Yakası’nda soğuk havayla birlikte yollarda gizli buzlanmalar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları tem ve E-5’te tuzlama ve kar kürüme çalışması yürüttü. Çalışmalara 4 bin 815 personel katılırken, 5 bin 174 ton tuz ile 49 ton solüsyon kullanıldı.
Ekipler ayrıca, kaldırım ve yaya üst geçitleri, otobüs durakları, vapur iskelelerinde kar temizliği yaptı. Metrobüste herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, Bağcılar - Kabataş hafif metro hattında sabah saatlerinde enerji arızası nedeniyle Güneştepe-Bağcılar arası seferler yapılamadı. Atatürk Havalimanı’ndaki uçuş trafiğinin aksamaması için de pistlere buz çözücü solüsyonlar uygulandı. Belediye soğuk hava nedeniyle 21’i kadın 493 evsizi ise Zeytinburnu Spor Tesisleri’nde misafir ediyor. (İSTANBUL Milliyet)

Haberin Devamı

Pendik’te kar kalınlığı 15 cm

Gece etkili olan yağış sonrasında ölçülen kar kalınlıkları şöyle:
l Pendik: 15 cm
l Sultanbeyli: 13 cm
l Tuzla: 10 cm
l Beykoz: 10 cm
l Ömerli: 15 cm
l Mahmutbey: 12 cm
l Bağcılar: 12 cm
l Çavuşbaşı: 8 cm
l Maslak: 5 cm

Yollarda kaldılar

- BOLU: Bolu Dağı Tüneli’nin D-100 karayolu geçişi Ankara yönünde araç kayması sonucu dün ulaşıma kapandı. Karanlıkdere mevkiine ise çığ düştü.
- BAYBURT: Önceki gün kapanan Bayburt-Erzurum yolu açılamadı.
- ZONGULDAK: İstanbul yolunda TIR geçişine izin verilmedi.
- SİVAS: Erzincan karayolunun İmranlı-Refahiye ve Kayseri-Kahramanmaraş yolunun Sarız-Afşin kısmında ulaşım sağlanamadı.
- VAN: Çatak karayolunun Kayaboğazı Bölgesi’ne çığ düştü.
- GÜMÜŞHANE: Pöske Dağı mevkiinde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı.
- BURSA: Deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi.
- KONYA: Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Aksaray’a bağlayan tüm yollar kapandı. Karaman-Konya, Karaman-Ereğli ve Karaman-Mut yolu da ulaşıma kapandı.