Gündem Ambulanslar o eve 300 metre yaklaştı

Ambulanslar o eve 300 metre yaklaştı

05.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de bulunan yanında bir heyet ve sağlık ekibiyle Cizre’ye gitmek istediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

Ambulanslar  o eve 300  metre yaklaştı

Cizre’de bulunduğu söylenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Yürütülen görüşmeler çerçevesinde bugün bir kez daha oraya Sağlık Bakanlığı ve belediyenin ambulansları gönderilecektir. Bina çöktüğü için önce orada bodruma ulaşmak için bir yol açmak gerekir. Girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Sarıyıldız, daha sonra yaptığı açıklamada da Şırnak Belediyesi’ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. Sarıyıldız, “Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar” diye konuştu. HDP kaynakları da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İngiltere’ye gitmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, sorunun çözümü için talimat verdiğini belirtti.

Valilik: Cevap verilmedi

Şırnak Valiliğ ise, yaralıların bulunduğu belirtilen binaya yakın yere ambulans ve hasta nakil aracı gönderildiğini, ancak tüm çabalara rağmen çağrılara cevap alınmadığını açıkladı.