Ameliyatsız Sinüzit Tedavisi

Haberin Devamı

Ameliyatsız Sinüzit Tedavisi Yapmak
Sinüs iltihabı olarak bilinen sinüzit, ülkemizde neredeyse 20 milyona yakın insanın hayatını etkileyen önemli bir sağlık problemidir. İnsanların günlük işlerini ve yaşam kalitelerini ciddi anlamda etkileyen bu sorunu çözmek için farklı yollar mevcuttur. Ameliyat yolu ile tedaviler kadar artık ameliyatsız sinüzit tedavisi hastalar tarafından tercih edilmektedir.

Sinüzit sorunu nedir?
Sinüzit, burun ile göz çevresinde bulunan kemiklerin arasında bulunan boşluklara verilen addır. Boşluklarda oluşan iltihaplanmalar sonucu ortaya çıkan probleme ise sinüzit denir. Temel de hastalığın iki çeşidi vardır ve bunlar; akut ile kroniktir. Genel olarak akut sinüzit problemleri; yeşil, sarı veya kanlı burun akıntısı, ağız kokusu, burun tıkanıkları, diş ağrıları gibi problemler görülmemektedir. Diğeri olan kronikte ise; koyu bir şekilde burun akıntısı, şiddetli geniz akıntısı, öksürük gibi sorunlar meydana gelmektedir. Hava koşullarının değişimi sonucunda hızlıca etkileyen sinüzit hastaları günlük hayatlarında ciddi problemler yaşamaktadır. Bu sorunlarını çözmek isteyen hastaların fazlaca bir bölümü artık ameliyatsız sinüzit tedavisi ile kendilerini bu hastalıktan kurtarmak istemektedir.

Ameliyatsız sinüzit tedavi nasıl yapılmaktadır?
Sinüzit problemi olan hastaların bu problemlerinden kurtulmak için iki seçeneği vardır; bunlardan ilki ameliyatlı olan yani cerrahi derin müdahaleler ile problemden kurtarmak. Diğer bir seçenek ise ameliyatsız sinüzit tedavi yöntemidir. Uzman doktorlar tarafından yapılan bu işlemlerden birisi olan ameliyatsız sinüzit tedavisi için kullanılan yöntem balon sinüsoplastidir. Bu yöntemin uygulanışı ise; öncelikle bir dizi baloncuk hastanın burnundan kapalı olduğu sinüslere gönderilmesiyle başlamaktadır. Bu aşamada kamera yardımı ile kapalı sinüslerin nerede olduğu tespit edilir. Tespit edilen kapalı noktalara baloncuklar yerleştirilir. Ardından bu baloncuklarla hava gönderilerek kapalı sinüsler açılması sağlanıyor. İşlemler sonucunda hastanın sorunu ortadan kalkmış oluyor.

Tedaviden sonra neler yapılabilir?
Başarılı bir ameliyattan sonra hastalar önceki dönemlerine nazaran daha dikkatli olmalıdırlar. Temiz tutulan burun ve hava değişimlerine karşı önlemlerini alan hastalar tedavi sonra daha rahat bir yaşam sürmektedir. Yapılan ameliyatlardan hastalar çoğunlukla memnun kalmaktadır. Ameliyat yöntemine göre daha fazla tercih edilen bu tedavi, hastaların kısa süreli bir müdahale ile hayatlarına huzurlu bir şekilde devam etmelerini sağlamaktadır.


Op. Dr. Önder Akdeniz

Web Sitesi
İnstagram
Facebook