Gündem Ameliyattan çıktı cezaevine girdi

Ameliyattan çıktı cezaevine girdi

20.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muğla Ortaca’da reklam ve tabela işleri yapan Kıbrıs gazisi İbrahim Şermet(62), geçen 9 Şubat’ta Antalya Memorial Hastanesi’nde, maddi imkanları yetersiz olduğu için heyet raporuyla ücret ödemeden açık kalp ameliyatı oldu.

Ameliyattan çıktı cezaevine girdi

Ameliyatın ardından doktorlar, Şermet’e 60 günlük rapor verdi. 14 Şubat’ta taburcu olmayı bekleyen Şermet, beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. İşlerinin bozulması nedeniyle piyasaya borcu olan 25 bin lira hakkında açılan davada, taahhüt etmesine rağmen ödeyemeyince 3 ay hapis cezası aldı. Şermet, ameliyattan 4 gün sonra polis tarafından alınarak cezaevine konuldu.
Eşinin 20 yıldır şeker hastası olduğunu anlatan Songül Şermet, “Ayak bileğinde kangren riski olduğunu için bir ay sonra ameliyatla damar değişikliği yapılması gerekiyor. 2 aylık raporu var. Raporlu birini nasıl cezaevine sokarlar. Üstelik bacağının kesilme riski var” dedi. Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Mesut Özcan ise sinirli ve üzgün olduğunu söyleyip “Biz bir can kurtaralım derken birileri Aziz Nesin ülkesinde olduğumuzu hatırlatıyor. Raporu olmasına rağmen cezaevine koyuyorsunuz ” dedi.