Teknoloji Amerika yeni dev elektrik silahını tanıttı!

Amerika yeni dev elektrik silahını tanıttı!

21.05.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

Dünyanın en güçlü ordusu olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, elektrikle çalışan ve saatte 8500 kilometre hızla giden devasa bir top geliştirdi. İşte detaylar;

Amerika yeni dev elektrik silahını tanıttı

Silahlanma konusunda dünyanın bir numarası olan Amerikan Ordusu, gücünü elektrikten olan bir top geliştirdi. Dilimizde tam olarak karşılığı bulunmayan Rail Gun sistemi, bir topa modüle edildi ver ortaya muazzam bir silah çıktı.

Haberin Devamı

Öncelikle "Rail Gun" terimine kısaca bir değinelim. Bu sistemi basit olarak anlatacak olursak yapay olarak oluşturulan manyetik alan sayesinde silahtan çıkan mermilerin hızını saniyede 0.2 kilometreden, 16 kilometreye kadar çıkıyor.

"Rail Gun" kavramı gerçek hayatta bize bir hayli garip gelse de oyun dünyasına yakın olanlara bu kavram o kadar da yabancı gelmeyecektir. Zira birçok oyunda çeşitli Rail Gun tasarımlarıyla karşılaşmak mümkün.

İşte ABD'nin ortaya çıkarttığı yeni silah sistemi;

Saatte 8500 Kilometre Hızla Gidiyor

Silah, 32 megajoule gücünde bir enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu güçle ateşlendiğinde hedefini saatte 8500 kilometre hızla delip geçiyor ve arkasında patlama izleri bırakmıyor. Yani bu silah ateşlendiğinde ardı ardına dizilmiş olan tabakaları kolayca delip geçebiliyor.

Haberin Devamı

Örneğin bir deniz savaşında sıra halinde dizilmiş gemileri standart bir topla tek tek indirmeniz gerekir. Fakat bu elektrikli topla (şimdilik böyle diyelim) tek bir atışla birden fazla gemiyi indirmeniz mümkün olacaktır.
Amerikan Ordusu silahı geliştirmekte kararlı gözüküyor. Bu silahın özellikle olası bir deniz savaşında fazlaca iş göreceğini söylemek mümkün. Zira Amerika Deniz Kuvvetleri geliştirdikleri bu silahı 2016'dan itibaren savaş gemileri üzerine konumlandırmaya başlayacak.