Geri Dön
Amos Oz kimdir?

Amos Oz kimdir?

Amos Oz, son günlerde internette sıklıkla aratılan bir isim. Peki hakkında ne biliyoruz? Amos Oz kimdir? İşte Amos Oz hakkında bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

4 Mayıs 1939'da Kudüs'te doğan Amos Oz, İsrailli bir yazar. 28 Aralık 2018 tarihinde Tel Aviv'deki evinde 79 yaşında hayata veda eden Amos Oz, aynı zamanda önemli bir aktivist ve entelektüeldi. Ağırlıkla romanlarıyla tanınan Amos Oz, ülkesinin en tartışmalı isimlerinden biri olarak tanınıyordu.

Haberin Devamı

Amos Oz ve ölümü

Amos Oz, hayatının son dönemlerinde kanserle savaşıyordu. 2018'in son günlerinde savaşını kaybetti. Ölüm haberini kızı Fania Oz-Salzberger duyurdu. Oz-Salzberger, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kanserle bir süredir mücadele eden sevgili babam dünyadan göçtü. Umarım onun bıraktığı miras, tüm dünyayı değiştirmeye devam eder" dedi.

Amos Oz kimdir

Amos Oz ve kitapları

Eserleri 40'tan fazla dile çevrilen Amos Oz, Türk okurların da yakından tanıdığı bir isimdi. Yazarın Türkçeye çevrilen kitapları arasında 'Aşk ve Karanlık', 'Michael ile Hannah', 'Kara Kutu', 'Pusudaki Panter', 'Köy Hayatından Sahneler', 'Dostlar Arasında', 'Yaşam ve Ölüm Kafiyeleri', 'Fima' ve 'Bir Kadını Tanımak' sıralanabilir.

Amos Oz ve 'Barış Şimdi'

Haberin Devamı

Amos Oz, İsrail-Filistin meselesine yaklaşımıyla tartışmalı bir isimdi. Hayatını Ortadoğu'daki barışa adayan Amos Oz, İsrail'deki 'Barış Şimdi' hareketinin kurucularından ve en önemli savunucularındandı. 'Barış aktivisti' ve 'barış yazarı' olarak anılan Oz, eserlerinde sıklıkla empati kurmanın önemini işledi.

Amos Oz ve Nobel

Amos Oz'un adı özellikle son 10 yıldır pek çok Nobel Edebiyat Ödülü'yle anıldı. Nobel bahislerinde adı sıklıkla geçen Amos Oz, Nobel Edebiyat Ödülü'ne kavuşamasa da prestijli bir yazar olarak kabul ediliyor.

Benzer İçerikler