Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Dinleyicileri fırçaladı, küçük çamları devirdi!

.

Milliyet Haber

Günümüz gençliğinin ‘Şarkıcı Alpay’ deyince Google’ın yaptığı gibi ‘Altay mı demek istediniz?’ diye sorma ihtimali var. Çünkü Alpay’la büyümediler. 70’li, 80’li yılların gençleri gibi Alpay’dan ‘Eylül’de Gel’ ya da ‘Fabrika Kızı’nı dinlemediler.
Alpay, 1960’larda başlayıp, halen devam eden müzik yolculuğunda sıkça üretim yapan sanatçılardan biri olmadı; az ve öz şarkıyla saygın bir kariyer yaptı.
Parçalarını severek dinlediğim, takdir ettiğim Alpay’ın ilk canlı performansını Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın açılış kokteylinde izledim.
84 yaşındaki sanatçının, ayda 1-2 de olsa konser veriyor olması, Allah’ın her kuluna nasip etmediği bir ayrıcalık.

“Dinlemeyen gitsin”

Yıllar, sesi ve fiziğinde değişikliklere sebep olsa da Alpay’ın hafızası sağlam, tahammül eşiği çok düşük. Olmadık şeye sinirlenip, tepki gösteriyor.
Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’ndaki Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın açılış töreni ve kokteylinde konser veren sanatçı, kendisini ve müzisyenleri güçlü alkışlamadıkları için seyircileri fırçaladı.
Davetlilerin ayakta izlediği konserde, kendi aralarında konuşmasına kızan Alpay, bu kez eliyle ön sıradaki grubu işaret edip, “Ne konuşuyorsunuz? Çok mu önemli? Dinlemeyecekseniz gidin” dedi. Sanatçının bu sözlerine bozulanlar konseri terk etti.

Alpay herkesi şaşırttı

Gecenin sonuna doğru Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sanatçıya teşekkür plaketi ve saksı içindeki çam fidelerini vermek için sahneye çıktı.
Yürekleri dağlayan İzmir’deki orman yangını nedeniyle bugün kendisine değişik bir hediye vermek istediklerini söyleyen Günel, “Çiçek yerine çam fidanları verelim dedik. Bizi çok iyi anlayacaktır üstadım. Bunları güzel bir yere dikerseniz mutlu oluruz” diyerek, saksıyı Alpay’a verdi. Başkana önce teşekkür eden sanatçı sonra, “Sevgili Başkan. Bütün bu yanan ağaçlar, o alanlarda can veren canlılar. Ben bunu kabul edemeyeceğim. Bunu onlara veriyorum” dedi.

DALKILIÇ, YILDIZ TİLBE İÇİN “EŞSİZ VE DEĞERSİZ” DEDİ!

2 Eylül’de başlayan, 7 Eylül’de sona erecek ‘Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’ kapsamındaki halk konserlerinin açılışını, ilçenin çocuğu Murat Dalkılıç yaptı.2 Eylül’de başlayan, 7 Eylül’de sona erecek ‘Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’ kapsamındaki halk konserlerinin açılışını, ilçenin çocuğu Murat Dalkılıç yaptı.Ailesinin 35 yıl önce Kuşadası’na yerleştiğini söyleyen şarkıcıyı dinlemeye gelenler arasında babaannesi, babası, halası ve teyzesi de vardı.“Bu akşam sadece şarkı söylemeyeceğim, sizlerle bolca sohbet de edeceğim” diyen Dalkılıç, eserlerini okuduğu Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe gibi sanatçılara övgüler yağdırdı.Gece yarısı biten klip çekiminin getirdiği yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle konser öncesi gittiği yerde cep telefonunu unutması ekibini telaşlandıran şarkıcı, Tilbe hakkında konuşurken dili sürçtü. Tilbe için “Eşsiz ve değersiz” diyen Dalkılıç’ın, ‘değersiz’i ‘değerli’ye dönüştürmek isterken söyledikleri dinleyicileri güldürdü.Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Alpay’ın geri verdiği çam fidelerini bir gece sonra Dalkılıç’a hediye etti. Günel, “Sevgili Murat’ın yaptığı şarkıyla seçimi kazandık, altı yıl aradan sonra Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nı yeniden başlatırken, ilk konseri ilçemizin sanatçısına verdirmek istedik. İnşallah uğurlu gelir ve Altın Güvercin Beste Yarışması’nı, uluslararası beste yarışmasına dönüştürürüz” dedi.

Günün sözü

“Hayatından silmek istediklerini gerçekten sil, çünkü geri dönüşüm kutusunda bekletirsen; sistemi yavaşlatır.”
(Adam Fawer)

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Alışık, formunu nasıl koruyor?
  2. Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları!
  3. “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim”
  4. Akpınar’ın kızı kime, niye kızdı?
  5. Ayşegül Aldinç’e mizahçı dopingi!
  6. Satan suçlu da alan değil mi? 
  7. ‘İstanbul’u iyi ki erken terk ettim!’
  8. ‘Kendi başıma kaldım yeniden ayağa kalktım’
  9. Haluk Levent’in sürpriz kararı!
  10. Erçetin ve Bastık farkı!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.