Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

‘Doktor House’ belli oldu

.

Milliyet Haber

Kanal D için çekilecek dizide ‘Doktor House’ karakterini canlandıracak oyuncu belli oldu.
‘Doktor House’un Türkiye haklarını alan Karga Seven Türkiye, dizinin başrolü için Timuçin Esen’le el sıkıştı.
Müslüm Gürses’in hayatını anlatan ‘Müslüm’deki performansıyla filmi izleyenlerin “Müthiş oynadı” dediği Esen, ‘Dr. House’ için isabetli bir tercih. Çünkü ‘Doktor House’, TV dünyasının Nobel’i sayılan Humanitas Prize’ın yanı sıra Altın Küre ve Emmy ödüllerini kazanan, “Tüm zamanların en iyi hastane dizisi” olarak görülen iddialı bir yapım. Diziye adını veren huysuz, ukala, çekilmez, asosyal, saplantılı ama teşhis konulamayan hastaları bile tedavi eden deha doktor, her oyuncunun üstesinden gelemeyeceği bir rol.
Öğrendiğim kadarıyla Esen, Karga Seven Türkiye’nin teklifine prensip olarak “Evet” deyip, sonra vazgeçen Haluk Bilginer’den önce ‘Doktor House’ rolü için ilk düşündüğü isim. Yapım şirketi, dizinin senaryosunu bir yıl önce Esen’e verdi, ondan olumlu bir yanıt gelmeyince rol Bilginer’e teklif edildi. Bilginer vazgeçince şirket, senaryoyu ilk verdikleri Esen’le yeniden temasa geçti ve prensipte anlaştı, ama henüz sözleşme yapmadı.

13 YIL SONRA YENİDEN TİYATRO SAHNESİNDE

‘26’ncı Uluslararası Adana Altın Koza Ödül Töreni’nin ardından bir başka ödül gecesi için Kıbrıs’a gittim. ‘Yaşam Boyu Basın Meslek Onur Ödülü’ aldığım ‘7. Moon Life’ın gecesinde medya ve şov dünyasından birçok ünlü vardı. Törende sohbet ettiğim Oya Başar, ‘Plastik Aşklar’la 13 yıl aradan sonra tiyatroda olacağını söyledi.
Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği ‘Yedi Kocalı Hürmüz’den sonra tiyatroya ara veren Başar, provaların sürdüğünü, 1.5 ay sonra seyirci karşısına çıkacaklarını açıkladı.
Senaryosunu Ali Cüneyt Kılcıoğlu’nun yazdığı iki kişilik oyunda, Başar’ın rol arkadaşı Begüm Birgören oldu.

ETNOSPOR’DA HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Eylülün son haftasında Atatürk Havalimanı’ndaki Teknofest’i ziyaret edenler, Türkler’in teknolojide geldiği yere tanık oldu. Atatürk Havalimanı’nda bugün başlayacak Etnospor, bu yıl ziyaretçi hedefini büyüttü. Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından Etnospor Kültür Festivali’nde beklenen ziyaretçi sayısı 1 milyon olarak belirlendi.
3 Ekim’de başlayıp 6 Ekim’de sona erecek Etnospor, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sporların yanı sıra geleneksel lezzetleri de geniş kitlelere tanıtacak. Dört gün sürecek festival boyunca 16 ülkeden 50 civarında geleneksel lezzet, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ve bin civarındaki geleneksel sporcular, 16 branşta yarışacak.

FADİK SEVİN ATASOY’UN MÜTHİŞ PERFORMANSI

Amerika’da yazıp, sahnelediği tek kişilik oyunuyla yabancı basında hakkında, “Muhteşem bir performans”, “Zeki bir kalem ve anlatım”, “Güçlü oyunculuk ve son derece etkileyici bir fikir” gibi övgüler alan Fadik Sevin Atasoy, İstanbul’daki ilk gösterisini Zorlu PSM’de yaptı. Atasoy’un yönetmeni Erdal Beşikçioğlu da, sesiyle oyuna renk kattı.
İnsan olmak isteyen bir esin perisinin hikayesini sahneye taşıyan tek perdelik ‘Muse’ adlı oyunda Atasoy, ABD’li ve İngiliz eleştirmenlerin de vurguladığı gibi müthiş bir performans sergiledi. Canlandırdığı her karaktere göre sesini ve diksiyonunu değiştiren oyuncu, söylediği şarkılardaki başarısıyla da yeteneğini ortaya koydu.

GÜNÜN SÖZÜ

“Beyni ağzından büyük olan insanları severim.” (John Verdon)

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Türk ‘Romeo’  Yunan 'Juliet'
  2. Türkan Şoray’dan güldüren anılar
  3. “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor”
  4. Ekrana çıksa ne diyecek?
  5. TikTok ve X’e erişim engeli!
  6. Alışık, formunu nasıl koruyor?
  7. Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları!
  8. “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim”
  9. Akpınar’ın kızı kime, niye kızdı?
  10. Ayşegül Aldinç’e mizahçı dopingi!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.