Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Saylak'ı övüp, Arduç ve Biricik'i aşağılamak

.

Milliyet Haber

Başrollerini Barış Arduç ile Burcu Biricik’in paylaştığı ‘Kuzgun’ dizisinin kadrosuna, bu sezon Onur Saylak da katıldı.
Ay Yapım, Star TV için çektiği projedeki karakterler arasında kartları yeniden dağıtacak Ferman rolünü, Saylak’a teklif etti. Oyuncu da rolü ve ücretini beğendi ki ikinci sezonda dizinin kadrosuna girdi.
Saylak’ın Arduç’la Biricik’in dizisinde oynayacağı haberinden sonra Twitter’da yapılan yorumlar şaşırtmadı beni.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan 5 milyon aramadan 4.5 milyonunun asılsız ihbar olduğu Türkiye’de, Onur Saylak’ı överken rol arkadaşlarına hakaret eden, aşağılayanların varlığı sürpriz değil, ama üzücü.
Sevenlerinin Saylak’ı, beğenmedikleri ‘Kuzgun’a girmesini eleştirme, dizideki rol arkadaşlarıyla aynı ayarda görmeme gibi hakları var. Ancak değil hayranlarının, hiç kimsenin Saylak’ı överken Arduç ile Biricik’e hakaret etme, aşağılama hakkı yok. Bakar mısınız şu yorumlara?
“Sen koskoca Onur Saylak, git yamuk Barış Arduç’un, üç mimikli Burcu Biricik’in leş attığı ‘Kuzgun’a dahil ol.”
“Onur Saylak, sen ‘Şahsiyet’ ile ‘Deha’yı çekmiş; ‘Sonbahar’da oynamış insansın. Ne işin var be abim şu ergenlerin dizisinde. Git kaliteli işler yap.”
Twitter’da bunlardan daha ağır yorum yapanların, sözde hayranların Saylak’ın hayat standardını korumak için her ay asgari ne kadar paraya ihtiyacı olduğunu düşünmediği ortada. Kötülük ruhlarını öylesine esir almış ki, sağduyu, vicdan ve sanatçı özgürlüğü gibi kavramlar yok onların kitabında...

KALBEN, TATLISES’İN SİCİLİNİ BOZCAADA’DA MI ÖĞRENDİ?

Feminist şarkıcı Kalben, bundan böyle İbrahim Tatlıses’in ‘Haydi Söyle’ şarkısını konserlerinde söylemeyecekmiş.
Bozcaada konserinde yıllar önce cover’layarak çıkış yaptığı ‘Haydi Söyle’yi isteyenlere, “Müsaade ederseniz, kadını silahla vuran bir adamın şarkısından önce kendi parçamı söylemek istiyorum” diyen Kalben, sebeplerini ise Instagram’da açıkladı. Şarkıcının özetle dediği şu:
“İlk kez bir oğlanı tavlamak için söylediğim ‘Haydi Söyle’yi, uzlaşma şarkısı olarak görüp, albümüme aldım. Konserlerinde insanları şarkılar yoluyla şiddetsizliğe davet eden gözlüklü bir feminist olarak ‘Haydi Söyle’yi okuduğumda sahibi düşünüldüğünde çelişki doğuyordu.”
Şarkıcının bir daha söylememe gerekçesini okuduktan sonra eminim benim gibi yüksek sesle “Günaydın Kalben” demek geçti içinizden.
Çünkü Derya Tuna, 2002 yılında, İbrahim Tatlıses ise 2011’de vuruldu ve yeni bir vukuatı olmadı.
Kalben’in ‘Haydi Söyle’yi coverladığı yıl 2016... Düne kadar ‘paralel evren’de yaşamadığına göre, bu ne şimdi?
‘Haydi Söyle’ Kalben, Tatlıses’in sicili yeni mi aklına geldi? Yoksa, “Haydi Söyle’nin kaymağını yedim, artık böyle takılayım” durumu mu söz konusu?

ONUR YAPRAKÇI’DAN YENİ KOMEDİ FİLMİ

Komedi filmi ‘Koyver Gitsin’in başrol oyuncusu Onur Yaprakçı, yeni projesi için iddialı konuştu. Genç komedyen, yönetmenliğini Gökhan Arı’nın üstlendiği yeni filmi ‘Şan Şöhret’in çekimlerini İstanbul ve memleketi Mersin’de yapacaklarını açıkladı.
Cast çalışması bitmek üzere olan komedi projesine, eylül sonu gibi başlayacaklarını duyuran Yaprakçı, Ocak 2020’de vizyona girecek ‘Şan Şöhret’in ‘Koyver Gitsin’ gibi ilgi görecek eğlenceli yapım olacağına dikkat çekti.

GÜNÜN SÖZÜ

“Kimine göre yalnızlık, hasta kişinin kaçışıdır; kimine göre de, hasta kişilerden kaçıştır.” (Friedrich Nietzsche)

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Kate, o hamleyi niye yapmıyor? 
  2. “Selami Amca’nın bestelerini çok seviyoruz”
  3. İzin ve telif işi gözden kaçmış!
  4. Cenazede selfie merakı
  5. Ceylan’ın filminde telif hakkı ihlali
  6. Oscar’da Gazze’yi unutmayanlar
  7. Kadınlar Günü’nü niye kutlamadı?
  8. Tamer Karadağlı: Yeniliklerin faydasını gördük seyircimiz arttı
  9. Dün Emrah Serbes, bugün Eylem Tok!
  10. İngiliz basını niye Kate’i çekemedi?

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.