Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘Halka’, geçtiğimiz sezonun en iyi dizilerinden biriydi.
Beklenen izlenme oranı
olmasa da,
yapımın bütünüyle bizim ‘standartların üzerinde’ olduğunu burada defalarca yazdım. Kulağıma, “Yeni sezonda olmayacak” lafları geldi, hatta haberlerde çıktı. Hande Erçel’in yeni dizi arayışları vs.
Biraz araştırdım. Şöyle bir
durum olmuş.
TRT, ‘Peaky Blinders’ın kurgu editörüne ‘Halka’yı teslim etmiş, yeniden kurgulaması için... Yani 2.5 saatlik dizi, 45-60 dakikaya iniyor. Birkaç dilde bunu yurt dışına pazarlamayı planlıyor. Gelen geri dönüşe göre, dizinin yeni bir formatla kanalda tekrar ekrana gelmesi mümkün olabilir. Ama bu zaman alacak gibi görünüyor.

HALKA DİZİSİ  BİTTİ Mİ



Türkiye’ye özel format
TRT’nin ‘Halka’ için yeni bir format belirlemesi söz konusuymuş. Yani daha kısa, örneğin 50 dakikalık... Yeni bölümler, işte bu belirlenecek formata göre yapılacak.
Peki ne zaman?
Bu sezon yok!
Dizi, tüm bu nedenlerden dolayı yeni sezonda yok. Yeni formatın
2020 ocak, hatta temmuza sarkması muhtemel. Duyduğum, yeni sezon konsepti kurulmuş senaryo olarak ama bu nedenden yazımı olmamış.
Oyunculara ne söylendi?
Oyunculara bu durum anlatılmış. Kendilerinin yeni projeler konusunda özgür oldukları söylenmiş. “Biz bu işi tekrar toparladığımızda, müsait olanlarla bir araya gelmeyi düşünüyoruz” mesajını vermiş yapım şirketi. Yani dizi sezon finali yaptı ama ‘final’ de olabilir, yepyeni bir ‘Halka’ da çıkabilir. Eskinin devamı ya da yenisi... Ama izlediğimiz ‘Halka’ bu durumda bitti. Biraz karışık durum.
Yurt dışı piyasasında ‘telenovela’ dizilerimizin yanında ‘gerçek anlamda dizi’ olarak yıldızının parlayacağına inanıyorum. TRT, doğru iş yaptı. Dizinin devamını bu kadar süreye yayması ise riskli... Yeniden yapmak ne kadar eski tadında olur, onu bilemem. Yani aslında bu vesileyle ‘final’ yapmış oldu.