Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Yeni sezonun sil baştan dizileri

.

Milliyet Haber

Türk dizilerinin yurt dışında en bilinir olanlarının başında ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisi gelir. Şimdi Fransa’da hem oyuncu hem de dizi kategorilerinde aday ‘Soap Awards’ ödülü... Peki nedir bu? Fransa’da ‘sabun köpüğü dizi’ yayınlayan kanalların bir araya gelmesiyle oluşturulmuş. MyTF1 (TF1 kanalının programlarının kullanıcılar tarafından izlendiği bir Android uygulama), 6Play (içinde M6 kanalınında bulunduğu radyo ve bazı kanalların programlarının yer aldığı uygulama), RTL9 (Lüksemburg TV kanalı), IDF1(Paris’te yerel kanal), Novelas TV (Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin de yer aldığı telenovela diziler yayınlayan kanal) ve ‘Toutelatele’ dizi ve programlarıyla ilgili yayın yapan Fransız internet sitesi.

2016 yılında başladı

Fransa’da ‘telenovela’ dizileri izleyen 55.8 milyon TV izleyicisi olduğu belirtiliyor. Büyük bir rakam. Bu ilginin bir de ödül ayağı düşünülmüş. 2016 yılında birincisi yapılmış. Hem jüri var hem de halkın oyuyla seçim yapılıyor. 200 bin civarında bir rakamla başlayan bu ödül, 2018 yılında 2.27 milyon görüntülenmeyle bir rekor kırmış. Bunun bir de ‘uluslararası ayağını yapalım’ demişler. İşte bu yıl ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinin de yer aldığı ‘Uluslararası En İyi Dizi’ ve ‘Uluslararası En İyi OYuncu’ ödülleri verilecek. 24 Eylül’de açıklanacak.

Şans hangi kategoride?

Bana da bu konuda çok tweet geliyor. Sosyal medyayı en iyi kullanan ülkelerin başında geliyoruz. Bu ‘fan tweet’ olayında üstümüze yok. Ama iş sadece oylamayla bitmiyor. Bir de jüri var. Gazeteciler (toutelatele sitesinde yazan), blogger’lar ve uzman dizi fanları arasından seçilmiş bir jüri... Beren Saat’le birlikte 11 kadın oyuncu yarışıyor. Engin Akyürek ise, altı erkek oyuncuyla yarışıyor. Tahminim Engin Akyürek’in ‘Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisinde birinci olacağı yönünde... Yani şansı, Beren Saat’e göre daha fazla...

Dizi kategorisinde ne yapar

‘ULuslararası En İyi Dizi’ kategorisinde iki Brezilya, üç ABD üç Portekiz ve bir Meksika dizisi var. ‘Cesur ve Güzel’le ‘Yalan Rüzgarı’ da bu kategorinin içinde... Bunların arasından ‘Fatmagül’ün sıyrılması ve birinci olması kolay değil. Yani ‘Fatmagül’e hem dizi, hem oyuncu kategorilerinde birincilik zor... Ama iki dalda listeye girdiyse bunlardan birini mutlaka alacağı kesin. Son not; umarım ben yanılırım.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. 'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım'
  2. Ekran kendisiyle yüzleşiyor
  3. HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR
  4. NE DEDİYSEK...
  5. Yılbaşı gecesi notları
  6. Yeni albümler geliyor
  7. Yılbaşı ekranı
  8. Erken finaller; uyarlamalar tutmadı
  9. PARAYI VER BUZLU İZLE
  10. İYİ İŞ AMA YA SANSÜR

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.