Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Sosyetede skandal! Ünlü isimlerden 35 milyon TL vurgun yaptı

"Mine Maria" diye bilinen, kendisini "Mine Mumcu" olarak tanıtan ve gerçek ismi Mine Özkan olan kişinin, birçok ünlüyü dolandırdığı iddia edildi. Özkan'ın 35 milyon TL'lik vurgun yaptığı öne sürülüyor.

|

Takvim gazetesinin haberine göre; sosyete dolandırıcılık iddiasıyla çalkalanıyor. Kamuoyunda "Titan zinciri", "Saadet zinciri" gibi farklı isimlerle adlandırılan Ponzi Piramit zinciri, ünlüleri karıştırdı. "Mine Maria" diye bilinen, kendisini "Mine Mumcu" olarak tanıtan ve gerçek ismi Mine Özkan olan kişi iddialara göre birçok kişiyi dolandırdı.

Mine Özkan'ın aylık kar faizi diyerek; magazin, spor ve iş dünyasındaki birçok isimden para aldığı iddia edilirken, bu kişinin 35 milyon TL'lik vurgun yaptığı öne sürüldü. 

Basketbolcu Semih Erden'in finans kaynaklarından biri olduğu iddia edilen Mine Mumcu'nun mağdur ettiği isimler arasında, Hülya Avşar'ın kız kardeşi Helin Avşar da var.

PONZİ SİSTEMİ

Ponzi Sistemi ya da Ponzi Düzeni, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya sonraki yatırımcılarda gelen paralarla ödemenin yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir.

Dolandırıcılıktan gözaltına alınan Mine Özkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.