Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Fazıl Say'dan özel konser

.

Milliyet Haber

Yaz tatilinden dinlenmiş olarak dönen Ankaralılar, pek çok etkinliğin içinde buldu kendini...
Seçimlerin yorgunluğu atılmış, ekonomide yeni beklentilerin olduğu, bir çıt iyileşmenin en azından umutları yeşerttiği Ankara’da diplomasi trafiği de çok yoğun... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve komşu ülkelerin liderleri görüşmeler biter bitmez havaalanının yolunu tutuyorlar.

Nice yıllara Ahmet Say

Dünya çapındaki piyanistimiz Fazıl Say, bir sanatçıda bulunması gereken en erdemli özelliklere sahip. Ahlak, tevazu, sevgi, saygı…
Babası Ahmet Say ile yıllardır komşuluk yapıyoruz. Müzik dünyasının duayenlerinden Ahmet Bey ile karşılaşan herkes, ona olan saygısını gizleyemiyor. Fazıl Bey de ailesine çok düşkün bir insan. Eşi Ece Hanım ile Trilye’de balık yemek en büyük zevklerinden... Ahmet Say’ın doğum günü için değerli dostları Fahri Özdemir ve Kadir Dursun çok güzel bir gece koordine ettiler.
İki saat önceden Trilye’ye gelen Fazıl Bey, hazırlıklarını kontrol etti. Ahmet Bey’in geleceği dakikalarda kapıya yönelip araçtan itibaren babasının koluna girip, baba sevgisinin ulviliğini herkese göstererek, gözlerimizi doldurdu. Yemek öncesi konuşma yapan Fazıl Say, hepimize duygusal anlar yaşattı. Babanız hayattaysa, 1-0 öndesiniz demektir.
Ahmet Say, sürpriz konukları görünce çok etkilendi. Fazıl Say, babası için özel parçalarıyla iki kez sahne aldı. Ben de Ahmet Bey’in 100’üncü yaş kutlamasında aralarında olacağıma söz verdim.

SLOVAKYA MİLLİ GÜNÜ

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, çok sempatik, cana yakın ve samimi davranışlarıyla dikkat çeken bir diplomat. 17 Eylül günü Ankara’da Park Inn by Radisson Otel’de gerçekleşen Milli Gün ile Anayasa ve Silahlı Kuvvetler Günü’nde konukları kapıda karşılayan Büyükelçi Mrs. Turenicova, yaptığı konuşmada anlamlı sözler ifade etti. ‘Sihirli Flüt’ olarak anılan dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer ve Alabanda Turizm’in sahibi eşi Refik Kutluer de konuklar arasındaydı.
Konuşmaların ve yerel dans gösterisinin ardından yemeğe geçildi. Büyükelçi Anna Hanım ve eşi Dusan Bey bu özel gecede sahne alıp,
şarkı söyledi.

DENİZ BÖRÜLCELİ KARİDES NİRVANA

Malzemeler:Malzemeler:- 2 adet jumbo karides - 2 dilim tahıllı ekmek - 4 yemek kaşığı haşlanmış deniz börülcesi - 1 adet közlenmiş kapya biber - 1 çay bardağı zeytinyağı -3 yemek kaşığı tereyağı -1 çay kaşığı sumak -1 çay kaşığı sebze tozu -1 çay kaşığı karabiber -Yarım çay bardağı elma sirkesi -Çeyrek demet taze soğan -Çeyrek  demet dereotu -1 çay kaşığı pul biber 

Yapılışı: Kelebek şeklinde açtığınız jumbo karideslerin iç kısmına tereyağı sürüp, pul biber ve sebze tozu serpiştirin. Izgarada önce etli kısmı alta gelecek şekilde çevirerek, 10 dakika pişirin. Ekmek dilimlerini de ızgarada çevirerek ısıtın. Derin bir kabın içinde zeytinyağı, sirke, doğranmış biber, börülce, taze soğan, dereotu, sumak ve karabiberi, iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine karışımı yerleştirip, üzerine sırt kabukları alınmış karidesleri koyun. Afiyet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Kıbrıs’ın yükselen yıldızı
  2. BOLU AKIN LOKANTASI
  3. TÜRKLERİN BALİ ÇIKARMASI
  4. ANTALYA’DA LEZZETLER BULUŞMASI
  5. MANZARANIN LEZZETLE BÜTÜNLEŞTİĞİ MEKAN
  6. Berlin'de lezzet turu
  7. MICHELIN’DE ZİRVE: RUTZ
  8. İSTİKRARIN ADI YALOVA RESTORAN
  9. SEYYAR LEZZETLER BAŞ TACIMIZ
  10. BEREKETLİ AKHİSAR

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.