Cumartesi Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar!

Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar!

12.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serbest çalışanların sayısı artarken paylaşımlı ofis hizmeti veren mekanlar çoğalıyor. Bu mekanlara üye oluyor, ofis gibi kullanıyor, içeceklere ya da internete ayrıca ücret ödemiyorsunuz. Üstelik yolunuz sizin gibi dışarıdan çalışan kişilerle de kesişiyor; bu arada yeni iş fırsatları yakalıyorsunuz

Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar

Son yıllarda serbest çalışanların sayısında belirgin bir artış var. Yazılım, çeviri, grafik veya tasarım gibi işlerle uğraşan kişiler anlaştıkları projeleri dışarıda çalışarak tamamlıyor; bütün gün ofiste çalışan arkadaşlarının “Oh ne güzel, keşke ben de evde, kafede oturup çalışabilsem” diyerek iç geçirmelerine sebep oluyorlar.

Haberin Devamı

Evde çalışırken dikkati dağılan, evde vakit geçirmekten sıkılan ya da buzdolabını açıp “Şimdi ne yesem?” diye mola üstüne mola verenler çareyi kahve zincirlerine, kafelere gidip çalışmakta buluyor. Bu defa da saatlerce bir kahve içip oturmak ayrı sorun, çalışayım derken yiyip içilenlerin faturası ayrı... Bir de üzerine kafeye arkadaşıyla sohbet etmeye gelmiş kalabalığın sesleri eklenince, çalışmayı sürdürebilmek büyük maharet istiyor.

Son dönemde ev ve kafelere alternatif olarak ortak paylaşımlı çalışma alanları arttı. Bir ücret karşılığında aylık üye olduğunuz bu mekanlarda seçtiğiniz üyeliğe göre size ayrılan masada çalışıp diğer hizmetlerden yararlanıyorsunuz. Bu ofislerin önemli avantajlarından biri de yine dışarıdan çalışan kişilerle tanışma fırsatı elde edip ortak projelere ve yeni işlere ortam sağlaması... Sizin de dışarıdan çalışmaya uygun bir mesleğiniz varsa bu seçeneklere bir göz atın...

Haberin Devamı

Yazane

Manzarası nefis!

-Karaköy’deki Yazane mekanlarında çalışmak isteyenlere saatlik, günlük, haftalık, aylık gibi kullanım seçenekleri sunuyor. Bir saatlik kullanım KDV hariç 12, 9.00-21.00 saatleri arasında bir günlük kullanım KDV hariç 65 lira. Haftalık ve aylık üyeliklerde ise farklı seçenekler var. Sabit bir masanız olsun istiyorsanız 9.00-18.00 saatleri arasında faydalanabileceğiniz üyeliğin bedeli KDV hariç 225 lira. Aylık üyelik ise KDV hariç 615 lira.

-Yazane’nin mutfağı 8.00-22.00 saatleri arasında açık. Sabahları ücretsiz simit ikram ediliyor; su, çay ve kahve ise üyelik ücretine dahil. Ayrıca saat ücreti 90 liradan kiralanan toplantı odalarını üyeler yüzde 20 indirimle kullanabiliyor.

-Yazane’yi genellikle yazılımcılar, serbest gazeteciler, marka ve reklam çalışanlarıyla girişimciler tercih ediyor. Üyeler ağırlıkla 25-35 yaş grubu.

-Yazane’nin manzarası ön plana çıkan bir diğer özelliği.

WorkInton

İstanbul’da 9 şubesi olacak

-2012’de Urban Station olarak başladıkları ofis kafeler şu anda Levent ve Maçka’da Workinton ismiyle devam ediyor. Hizmette olan diğer Urban Station şubeleri de yakında Workinton’a dönüştüğünde İstanbul’da toplam
9 şubeye sahip olacaklar.

-Saat 8.00-21.00 saatleri arasında hizmet veren Workinton’ı günlük 35 lira ücret karşılığında kullanabiliyorsunuz. Aylık sınırsız kullanım ise 499 lira. Aylık üyelikte sabit bir masanız oluyor.

-Üyelik ücretine internet kullanımı, çay-kahve ve kurabiye gibi atıştırmalıklar da dahil.

-Seminer ve toplantı odaları 250 kişiye kadar kullanım sağlıyor. Burada açık ofis haricinde hazır ofisler de var.

-Sosyal bir grup olarak düşündükleri üyelerinin seminer, kurs gibi faaliyetlerine mekan sağlayabiliyor, çalışanların birbirleriyle ortak projeler geliştirmeleri için ortam hazırlıyor.

-Üyelerini ağırlıklı olarak 25-45 yaş grubu oluşturuyor. Satış ve pazarlama alanlarında çalışanlar en fazla tercih edenler.

Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar

Kolektif House

Herkese açık etkinlikler var

-Kolektif House 4. Levent Sanayi’de ve Şişhane’de olmak üzere iki yerde hizmet veriyor.

-Her iki mekanında da 14 tane özel ofis ve paylaşımlı masalar var. Ofis kullanımı haricinde tüm gün kahve-çay servisi, atıştırmalık ikramlar, vale, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler sunuyor. Ayrıca üyeler için ücretsiz masaj, nefes terapisi, pazartesi sabah kahvaltısı gibi etkinlikler de düzenleniyor.

-Özel ofis, sabit masa veya gezgin diye adlandırılan ofis ve masanızın olmadığı üyelik alternatiflerinden birini seçerek en az bir aylığına üye olabiliyorsunuz. Sabit masanın 495, gezgin üyeliğin ise 90 liradan başlayan bir ücreti var.

-4. Levent’teki binada yer alan KoLounge Sanayi kısmında ise herkese açık etkinlikler gerçekleşiyor. Her ay düzenlenen Kolektif Brunch, Kolektif Explore, Kolektif Talks bunlardan bazıları...

-Üyeleri arasında teknoloji, tasarım, moda, mimarlık gibi farklı mesleklerle uğraşanlar, girişimciler haricinde şirketler de bulunuyor.

Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar


Komünite

Eğitimler de oluyor

-Moda’daki Komünite; 140journos, Gastronomika, Enstitü gibi oluşumların daimi ofisi. Aynı zamanda bireysel olarak da aylık üyelikle kullanılabiliyor. 9.00-19.00 saatleri arasında değerlendirebileceğiniz Komünite’nin aylık üyeliği 275 lira.

-Çay-kahve, internet, printer, scanner hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca ofisi paylaştığınız kişilerle fikir alışverişi ve işbirliği yaparak ortak projelere imza atabiliyorsunuz.

-Serbest çalışanlar, yazılımcı, çevirmen ve grafikerler, girişimciler ağırlıklı üyeler arasında. 20-30 yaş grubu en yoğun tercih edenlerden.

-Komünite, girişimcilik, marka iletişimi gibi birçok farklı konuda eğitim ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar


ATÖLYE İSTANBUL

Üretim ve atölye alanları var

-Eski Bomonti Bira Fabrikası’nda yer alan ATÖLYE İstanbul farklı disiplinlerde çalışan kişileri bir araya getirerek yeni projelere fırsat ve ortam sağlayabilme amacıyla ortak paylaşımlı ofis hizmeti veriyor.

-Üç adet kapalı ofis haricinde sabit masa veya paylaşımlı alanlardan yararlanabileceğiniz üyelik tipleri sunuyor. Sabit masanızın olduğu ve hafta içi beş gün 9.00-19.00 saatlerinde kullanabileceğiniz aylık üyelik 650, ayın istediğiniz on günü paylaşımlı alanlardan faydalanabileceğiniz üyelik 380 lira.

-Üyelikle birlikte çay-kahve, çay saati atıştırmalıkları gibi ikramlarından, açık mutfak, internet ve toplantı odalarından faydalanabiliyorsunuz.

-Etkinlik, workshop ve üretim alanları var. Bu alanlarda atölye çalışmaları yapabileceğiniz ve prototipler üretebileceğiniz malzemeler yer alıyor.

-25-40 yaş grubu ağırlıklı üyelerini oluşturuyor. Pek çok farklı meslekten üyeye sahip. Girişimciler, teknoloji ve tasarım alanında çalışanlar sıklıkla tercih ediyor.

Geçici ofislerde hayırlı işler, bol kazançlar