Cumartesi Yolculuk geçmişe

Yolculuk geçmişe

20.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Aile büyüklerimizin eski tatil fotoğraflarındaki stiller, modayı etkisi altına alıyor. Modern ve minimal kıyafetlerinizi evde bırakın, yanınızda cıvıl cıvıl nostaljik parçalar için de yer ayırtın

Yolculuk geçmişe

Bu yaz, tatile çıkarken size “Yolculuk nereye?” diye soran olursa, rahatlıkla “Geçmişe” diyebilirsiniz! Çünkü Etro, Dolce&Gabbana, Michael Kors, Peter Pilotto gibi modaevlerinin podyumunda esmeye başlayan nostalji rüzgârı, sahil kıyılarına çoktan ulaştı. Çılgın plaj partilerindeki denim şortların, dekolteli mayoların yerini bele oturan tunikler, yüksek bel etekler, renkli ve çarpıcı ama zarif bikiniler alıyor, bir zamanların Güney Avrupa kartpostallarındaki ruh, bavullarımıza girmeye hazırlanıyor. Üstelik, yola çıktığınız andan itibaren çok havalı görünmenizi sağlayacak olan bu esintileri günümüze adapte etmek hiç zor değil. Anahtar kelimeler: Zarafet, feminenlik ve çok renklilik!

Haberin Devamı

Yolculuk geçmişe

Yolculuk geçmişe

STİL İPUÇLARI

Nostaljik stiller deyince aklınıza eski fotoğraflardaki solmuş kıyafetler gelmesin. Capcanlı renkler ve üst üste kullanılan desenler bu trendin temelini oluşturuyor.

Belki etek uçlarına iliştirilmiş püsküller, belki beyaz tuniğin yakasına kondurulmuş örgü bir çiçek… Söz konusu vintage bir tatil tarzıysa, el işlemelerini andıran incelikli detaylar olmadan olmaz!

Bu stillerde günümüz modasının iddialı dekoltelerine yer yok. Bu yüzden aynı anda hem bacak hem göğüs hem omuz dekoltesi yaratmaktan kaçının ve tercihinizi birinden yana kullanın.

Giydiğiniz kıyafet gerçekten vintage olsa bile, onu aksesuarla birleştirmediğiniz sürece bu trendi yakalayamazsınız. Minimal aksesuarları şimdilik bir kenara bırakın ve tatil neşesini vurgulayan çiçekli, ponponlu modellere göz atın.

Haberin Devamı

İlham eski fotoğraflarda

Amerikalı fotoğrafçı Slim Aarons’ın ‘60’lı ve ‘70’li yıllarda çektiği yazlık jet-set fotoğrafları, bahsettiğim tatil stili için kusursuz ilham kaynağı. Güney İtalya kıyılarından Los Angeles’a uzanan mekânlar ve elbette kartpostal gibi görünen karelerdeki kadınlar size yol gösterebilir. Fotoğrafların en önemli özelliği profesyonel modelleri değil o mekânlarda gerçekten yaşayan insanları gösteriyor oluşu. 

Yolculuk geçmişe

Yolculuk geçmişe