Ege Akhisarlılar sokakta kalmadı

Akhisarlılar sokakta kalmadı

29.01.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

Geçen hafta 5.4 büyüklüğündeki depremde evi hasar görenlere Manisa Valiliği ile Büyükşehir’in yardımları sürüyor

Akhisarlılar sokakta kalmadı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Ahmet Deniz başkanlığında, Akhisar’da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Devletin ilk andan itibaren afetzede vatandaşın yanında olduğunu, ilgili tüm kurumların koordine şekilde sahada çalıştıklarını belirten Deniz, “Depremden Akhisar’da 41, Kırkağaç’ta altı, Saruhanlı’da ise iki mahallenin etkilendi. Toplam 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı yapı tespit edildi. AFAD İl Müdürlüğü tarafından 120’nin üzerinde çadır kuruldu. Evi oturulamayacak durumdaki 201 vatandaş ise Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı’na yerleştirildi” dedi.
Öte yandan bölgede Büyükşehir’in çorba ikramı da devam ediyor. Akhisar ilçesine bağlı Selçikli, Karabörklü, Musalar, Gökçeahmet ile Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesi’nde yaşayanlar, ilk günden itibaren ekiplerin yanlarında olduğunu belirtti. Başkan Cengiz Ergün’e kendilerine gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

Elazığ ve Malatya’ya üç araç gitti

Akhisar Belediyesi 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası bir yandan kendi yaralarını sararken bir yandan da Elazığ ve Malatya’daki deprem mağdurlarına yardım eli uzatıyor. Belediye tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Destek Toplama Merkezi’nde toplandı. Yardım paketleri AFAD koordinastonunda, depremzedelere ulaştırılmak üzere 1 TIR ve 2 kamyona yüklenip bölgeye gönderildi.