Ege ‘Dertler bitiyor’

‘Dertler bitiyor’

04.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Dertler bitiyor’

Saferihisar ve Selçuk’ta projelerini anlatan AK Parti Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, “Oyunuzu İzmir için, ilçeniz için, kendiniz için verin” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Seferihisar ve Selçuk’ta bir dizi ziyarette bulundu. Vatandaş ve esnafla sohbet eden Zeybekci, “Dertler bitecek” mesajı verdi.

Saferihisar’daki sanayi sitesinde; bağlantı yolu ve balıkçı barınağının yapılması ile su faturalarının yüksek gelmesi konusundaki talep ve şikayetleri dinleyen Zeybekci, çözüm sözü verdi, “Projelerimiz arasında yer alan balıkçı limanlarından biri de Seferihisar’da hayata geçirilecek. Tekne barınma yerleri, bakım onarım yerleri, ürün soğuk hava bölümleri, işleme bölümleri bulunacak” dedi.

Zeybekci, yanına gelen bir kişinin, “Bugüne kadar AK Parti’ye oy vermedim, artık bundan sonra yanınızdayım” demesi üzerine de “Şimdiye kadar kimseye oyunuzu şöyle yapın böyle yapın demedim, oyunuzu ilçenize, İzmir’e, kendinize verin” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Kirlilik sorunu bitecek

Şirince’de de çiftçilerle bir araya gelen Zeybekci, “Menderes Nehri’nde eskiden balık tutuluyordu, şimdi kokudan, kirden yanına yaklaşılmıyor. Daha önce tarlaları buradan aldığımız suyla suluyorduk, kirlilik nedeniyle artık kuyudan su çekiyoruz” yakınmalarıyla karşılaştı. Çözüm sözü veren Zeybekci, şöyle konuştu:

Doğalgaz geliyor

“Dünya nereye dönerse dönsün tarım, hayvancılık, temiz su, temiz toprak her zaman önemli olacak. Menderes Nehri eski haline dönecek. Bölgemizde üretilen bütün ürünlerle ilgili sıkıntıya düşüldüğünde belediye bünyesinde kuracağımız şirket çiftçimize destek olacak. Ürünleri toplayacak, Türkiye pazarına sürecek. Zarar ederse o edecek, çiftçi ayakta duracak. İhtiyaç duyulan her şeyi toptan peşin alacak, çiftçiye vadeli satacak. Şirince’si, Efes’i ve Meryemanası’yla daha zengin bir ilçe var mı? Selçuk tarımda, turizmde ekonominin zirvesine gelecek. Ayrıca belediye bünyesinde hayata geçireceğimiz projeyle 20 bin kadına istihdam sağlayacağız. Türk halısının merkezi burası olacak. 2019 bitmeden TOKİ konutlarına başlanacak, Selçuk Devlet Hastanesi projesine de başlanacak, otopark sorunu çözülecek. 2019 sonuna kadar Selçuk’ta doğalgazın gitmediği yer kalmayacak.”

Haberin Devamı

KÖPRÜ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Seferihisar’ın Orhanlı Mahallesinde, yağışlar sonrası zarar gören ve kullanıma kapatılan köprüde incelemede bulunan Zeybekci, 2 bin 200 nüfuslu köyde yaşayanların köprüyü kullanamadıklaır için her gün Ürkmez üzerinden 20-25 kilometre fazla yol gittiğini öğrendi. Mahalle sakinlerin yetkililerin ilgisizliğinden yakınması üzerine İzmir Valisi’ne ulaşan Zeybekci, sıkıntının acilen giderileceği sözü aldı.