Ege 'Destek olun köstek değil'

'Destek olun köstek değil'

24.01.2020 - 00:08 | Son Güncellenme:

İzmir’de 107 yıllık tarihiYle Türk sporuna hizmet eden Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Milliyet Ege’ye içini döktü

Destek olun köstek değil

Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve yazarımız Fatih Tanfer’in sorularını yanıtlayan Büyükkarcı, “Yönetim olarak kulübümüze yeni tesisler kazandırmaya çalışırken artık engellere değil, onları kaldırmaya destek verecek kurum, kuruluş ve insanlara ihtiyacımız var. Futbolda, 3 yıl içerisinde iki lig atlamayı hedefliyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Önümüze set çekerlerse aşarız” dedi.


Futbolda altyapı patentli oyuncularıyla TFF 3. Lig 2. Grup’ta Play Off mücadelesi veren, basketbolda sezon başı antrenörlük koltuğuna kulüp tarihinin efsanelerinden Ufuk Sarıca’yı getirerek hem ING Basketbol Süper Ligi’nde hem de Avrupa’da harikalar yaratan, voleybol şubesinde kazandığı maçlarla göz dolduran öte yandan da altyapısından yetiştirdiği binlerce genç ile Türk sporunun lokomotiflerinden olan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Milliyet Ege Spor Servisi’ne samimi açıklamalarda bulundu. İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın geliştirdiği projeyle futbol, basketbol ve voleybol takımlarına altyapı tesisi yapma hedefiyle Mavişehir’de Milli Emlak’a devredilen yaklaşık 100 dönümlük spor alanı imarlı arazinin kulübe tahsisini talep ettiklerini ancak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın açıklamalarının kulübe zarar verdiğini belirten Büyükkarcı, “Yıllardır stadımıza kavuşmayı bekliyoruz. Sürekli bir engeller ile karşı karşıyayız. Artık köstek değil, destek bulmak istiyoruz” dedi. Öte yandan Başkan Büyükkarcı, “Basketbol şubemize yaptığımız doğru yatırımların meyvesini kazandığımız maçlarla ve elde ettiğimiz gelirlerle topluyoruz. Futbol şubemizin de öncelikle transfer yasağını para harcamadan kaldırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın son günlerde yaptığı açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Karşıyaka’nın geleceği için en az stat ve salon kadar önemli 100 dönümlük spor tesisi imarlı arazinin Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu, milletvekillerimiz, siyasi partilerin tüm il başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, İzmir’in tüm spor kulüplerinin tam desteği ile kulübümüze verilme sürecine başlamıştır. Ama Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın verdiği demeç, tüm camiamızla birlikte birçok kişinin haklı tepkisini çekmiş ve üzmüştür. Kulübümüzün bu tesise ihtiyacını Belediye Başkan Tugay’dan daha iyi bildiğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kulübümüzün menfaatlerini engelleyecek en ufak bir hareket sert biçimde karşılık bulacak. Artık Karşıyaka taraftarının ikinci bir stat vakasına tahammülü yok. Belediye başkanlarının işi kulübün yönetimine müdahale etmek değil, ona destek olmaktır. Eğer destek olmayacaksanız; ki bugüne kadar olmadınız, lütfen engel de olmayın. Kaldı ki söz konusu arazi Çiğli Belediyesi sınırları içinde. Karşıyaka Spor Kulübü yönetimi olarak bizler yeni tesisler kazandırmaya çalışırken artık engellerle karşılaşmak değil, engelleri kaldırmaya destek verecek kurum, kuruluş ve insanlara ihtiyacımız var.

Göztepe yeni stadına kavuşuyor, bununla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Göztepe bizim ezeli rakibimiz, ebedi dostumuzdur. İzmir’in köklü iki güzide kulübü birbiriyle tatlı bir rekabete girdiği sürece büyür, gelişir, başarıyı yakalar. Stat konusunda İzmir’de ilk adımı biz attık ancak stadına ilk kavuşan Göztepe oldu. Dostumuz Göztepe’yi kutluyor, yeni stadında yeni başarılara imza atmasını diliyorum. Göztepe Stadı’nın açılması bizim stadımızın yapılması konusunda itici güç olacağını düşünüyorum.

‘Birlikte daha güçlüyüz’

İzmir’de spor açısından çok güzel bir iklim var. Tüm kulüp başkanları dostluk içerisinde bir araya gelebiliyor. Maalesef Karşıyaka Belediye Başkanı’ndan beklemediğimiz bir açıklama gördük. Karşıyaka siyaset üstüdür. Bilmeyenlerin öğrenmesi gerekiyor. Her şey güzel giderken, kendilerini camianın içinden sayan insanlardan büyük darbeler yiyoruz. Bize en büyük darbe içeriden geliyor. Belediyenin bir tesisi olmasına rağmen spor salonumuza 2 milyon lira değerinde parke ve 3 tane potayı biz getirdik. Belediye bunları ‘Biz yaptık’ diyor. Biz yıllardır Karşıyaka zarar görmesin diye uğraştıkça, Karşıyaka’nın kimliğine yönelik saldırılara maruz kaldık. Göztepe, Altay, Altınordu, Menemenspor bizim ezeli rakiplerimiz olsalar da aynı zamanda ebedi dostlarımız. Bu iklimi bozmaya kimsenin gücü yetmez. Biz bu kişilere meydan vermeyeceğiz. Biz Karşıyaka’nın menfaatlerini gözetirken, diğer kulüplere zarar vermemek adına özen gösteriyoruz. Bunu herkes artık şöyle bilmeli biz birlikte çok daha güçlüyüz. Birbirimize köstek değil, destek olmalıyız. İzmir futbolu bu yüzden yıllarca çok acılar çekti ve geriledi.

Haberin Devamı

‘Kulüpler siyaset üstüdür’

Biz ailemizden, kendi işlerimizden vazgeçip zamanımızı ve paramızı kulüp için harcıyoruz. Kimsenin egosuna yer vermeyeceğiz. Spor kulüplerinin yapmış olduğu işleri, dünyanın her yerinde devlet ve belediyeler üstleniyor. Biz spor kulübü olarak herkese eşit durmak zorundayız. Kulüpler siyaset üstüdür. Seçimlerden önce her siyasi partinin adaylarını ağırladık. Futbol, voleybol, basketbol, yelken federasyonları; tüm siyasi partiler, bakanlıklar ile aramız şu an oldukça iyi. Biz bu ilişkileri kurmak adına iki sene harcadık. 

Başkan Tugay’dan Büyükkarcı’ya yanıt

Mavişehir’de Karşıyaka Spor Kulübü’nün altyapı tesisi yapmak için tahsisini talep ettiği araziyle ilgili Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı ve yönetimle arası gerilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yeşil kırmızılıların açıklamasına yanıt verdi. Tugay, “Altyapı tesisine karşı değiliz, kulübün yönetimine müdahale etmiyoruz” dedi. Sözlerinin çarpıtıldığını belirten Tugay, “Altyapı tesisi yapmak üzere tahsis edileceği söylenen alanın tahsisine kesinlikle karşı çıkılmamış, ancak kulübün önceliğinin stat ve borçların ödenmesi olduğu, bunlar hallolmadıkça kulübün gerçek sıkıntılarının çözülmemiş olacağı söylenmiştir. Bu ifadeden, bu alanın kulübe verilmesine karşı çıkıldığı yorumu ya yanlış anlamadır, ya da çarpıtmaya çalışmadır. Şu anda kurumsal olarak Karşıyaka Belediyesi ve kişisel olarak Belediye Başkanımız kulübe yapılacak her türlü desteğe, stat yapımına, maddi-manevi katkıya hiç bir anlamda olumsuz bakmadığı gibi, katkı vermek ve kolaylaştırmak adına elinden geleni yapmaya hazırdır. Yanlış anlamalar ve bizim dışımızda geliştiğini düşündüğümüz üçüncül etkilerden kaynaklandığına inandığımız bu beyana karşı sadece kendimizi savunmak adına bu açıklamayı yapmayı zorunlu hissettik. Kulüp yönetimimize inanıyor, saygı duyuyor ve bugüne kadar yaptığımız gibi gücümüz ölçüsünde her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu tekrar dile getirmek istiyoruz” dedi.