Ege ‘Her hastada seyri farklıdır’

‘Her hastada seyri farklıdır’

27.10.2018 - 00:34 | Son Güncellenme:

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde Medikal Onkoloji kliniği hasta kabulüne başladı. Uzman Dr. Bermet Junushova klinik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

‘Her hastada seyri farklıdır’

Kanserin, günümüzde artan görülme sıklığı nedeniyle önemli bir sağlık problemi olduğunu belirten Dr. Bermet Junushova, “Medikal onkoloji iç hastalıklarının bir alt dalı olup yalnızca kanserli hastaların tedavisini değil, kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalıdır” dedi. Kanserin her hastada farklı seyredeceğine dikkat çeken Dr. Junushova, “Kanserle ilgili önemli ve hayat kurtarıcı buluş, kanserin önlenebilir veya erken tanı konduğunda tam şifa edilebilir bir hastalık olduğunun gösterilmesidir. Bu nedenle tanımlanmış risklerden örneğin sigaradan uzak durulmalı, kaliteli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir. Belli yaştan sonra kadınların meme, erkeklerin prostat yönünden taramadan geçmeleri, kanserden kurtulmalarını sağlar. Kliniğimizde tecrübeli onkoloji hemşiresi ve personel ekibi birlikte çalışmaktadır. Hastalarımızın bu zorlu süreci daha konforlu geçirmeleri için mümkün olan tüm kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz. Örneğin tedavi planlamasının uzamaması adına aynı gün aynı katta kan alma ve tedavi işleminin olmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Medikal onkoloji nedir?

Medikal onkoloji; iç hastalıklarının bir alt dalı olup, yalnızca kanserli hastaların tedavisini değil, kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalıdır.