Ege İduğ’dan üreticilere doping

İduğ’dan üreticilere doping

17.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İduğ’dan üreticilere doping

Bornova Belediye Başkanı İduğ, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara ekonomik kazançlarını tarımsal üretimle artırabilmeleri için hem üretim hem de pazarlama aşamasında destek vereceklerini söyledi

Haberin Devamı

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 2014’te çıkan yasa ile mahalle olan köylerden; Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi’ni ziyaret etti. Talepleri dinleyen Başkan İduğ köy kahvelerinde buluştuğu vatandaşlara, “Amacımız köylerimizdeki tarımsal üretim potansiyelini geliştirip daha fazla ekonomik kazanç elde etmenizi sağlamak” dedi. Köylünün ekonomik kazancını artırma hedefiyle doğru projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını söyleyen Başkan İduğ, sorunları çözüp vatandaşları mutlu edecek hizmetleri en kısa sürede yerine getirme çabası içinde olduklarını vurguladı.

Belediye satacak

Bornovalı üreticilere destek vereceklerini ifade eden Başkan İduğ, “Köylerimizde hangi ürünlerin hangi miktarlarda üretildiğini tespit ettikten sonra çiftçimize satın alma garantili üretim yapma imkanını sunacağız. Köylülerimiz üretecek, biz satın alıp pazarlamasını yapacağız” diye konuştu. Başkan İduğ ayrıca kırsal mahallelerdeki üreticilerin ürünlerini Bornova’daki semt pazarlarında belirli günlerde satabilmeleri için bir sistem üzerinde çalışacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı

Müjdeler verdi

Bornova Belediye Başkanı İduğ, köy ziyaretleri sırasında ilçedeki tüm öğrencileri kapsayacak dijital dershane müjdesini de verdi. Başkan İduğ, Kayadibi Mahallesi’nde köy meydanındaki belediyeye ait alanda düğün salonu yapılabilmesi için incelemelerde bulundu.