Ege Konak’ı sevdim

Konak’ı sevdim

19.01.2020 - 00:06 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Medya Platformunun üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Son günlerde gündeme gelen gökdelen tartışmaları başta olmak üzere 10 aydaki çalışmalarını değerlendiren Batur, yaptırdıkları ankette İzmirlilerin yüzde 85’inin gökdelene karşı olduğunu açıkladı.

Konak’ı sevdim

“Ben Konak’ı sevdim” sözleriyle konuşmasına başlayan Batur, “Estetik Komisyonu kurduk. Bundan sonra kentin içinde yapılacak ve kenti etkileyecek bu tür binalar ile ilgili bu kurulumuz karar verecek. İzmir ikinci çukuru kaldıramaz” dedi. Yola üç temel ilke ile çıkığını belirten Batur, şöyle devam etti:
“Birincisi Konak’ın değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Gültepe ve çevresindeki 15 mahallenin içinde olduğu planı revize ettik. Bu alanın dönüşümü ile Konak’ın çehresini de değiştirmiş olacağız. Yeşildere ile ilgili proje yarışması yapılıyor. Beştepeler ve Çimentepe de öncelikli hedeflerimiz arasında.

Haberin Devamı

Kemer’de rehabilitasyon

İkinci önceliğimiz ise tarihi değerlerin ortaya çıkarılması. Özellikle Kemeraltı önemli, her türlü görsel çalışmanın belli bir disiplinle ve mimari anlayışla yapılması konusunda ekipler çalışıyor. Üçüncü önceliğimiz ise kadınlar, çocuklar, gençler ve engelliler. Semt merkezlerini yaygınlaştırıyoruz. Her semte kreş açıyoruz. Bir kadın kooperatifi kurduk. Ayrıca Türkiye’de en fazla Roman vatandaşa sahip ilçeyiz. Çok sıkıntılı bir madde bağımlılığı tablosu var. Kemer İstasyonu atıl vaziyette duruyordu, tahsisini aldık. Madde bağımlılığı ile mücadele merkezi haline getireceğiz.”