Ege ‘Manisa fark yaratıyor’

‘Manisa fark yaratıyor’

02.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bir dizi ziyaret ve açılış yapmak üzere Manisa’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB’de iş insanlarıyla buluştu; “Kenti ileri taşımak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi

‘Manisa fark yaratıyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi ziyaret ve açılış yapmak üzere önceki gün Manisa’ya geldi. Vali Ahmet Deniz’i makamında ziyaret eden ve il il gezip sanayicilerle buluştuklarını belirten Bakan Varank, “Gerçek bir sanayi ve tarım merkezi olan Manisa’yı ileri taşımak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Katma değeri yüksek üretim yapan kentin, 2023 hedefleri için çalıştığını dile getiren Vali Deniz de, “17 firmamız Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasında ve kentimiz 2017 yılında 4 milyar dolar ihracat yaptı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dışsatımda ilk 10’da

Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Merkezi’nin konferans salonunda sanayicilerle bir araya gelen Bakan Varank, “Sorunlara yerinde ve hızlı çözüm üretmek amacıyla buradayız. Manisa ihracatta ilk 10’da yer alıyor. Bu başarıda kentteki sanayicilerin Ar-Ge ve teknolojiye verdiği önemin payı büyük. Bakanlığımızın deteğiyle faaliyete geçen Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 84 firma var. Yine ilimizde bakanlık desteklerinden faydalanan 27 Ar-Ge merkezi bulunuyor. Manisa bu özellikleriyle hem katma değerli üretime hem de istihdama katkı koyuyor. Manisa’nın mevcut potansiyelini daha da ileri taşımak amacıyla bugün buradayoz” diye konuştu.

Elektrikli otomobil

Haberin Devamı

OSB’deki fabrikaları da gezen Bakan Varank Vestel’i ziyaret etti. Üretim hattından çıkan bir cep telefonunu paketleyip imzalayan Bakan Varank, elektrikli otomobil şarj ünitesini de test etti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Şarj istasyonu hazır, arkadan da elektrikli arabalar gelecek” dedi.

‘Merkeze destek olacağız’

Ardından Şehzadeler Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden restore ettiği 520 yıllık tarihi Kurşunluhan’ın açılışını yapan Bakan Varank, “Kültür ve sanat merkezi olarak hizmet verecek olan bu tarihi yapıda gençlerimiz, bilim ve sanatla iç içe olacak. Yapılacak faaliyetlere bakanlık olarak destek vereceğiz” dedi. Han içerisinde Milet Kıraathanesi açtıklarını da belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, “Millet Kıraathanemize 15 Temmuz şehitlerimizden olan merhum Prof. Dr. İlhan Varank hocamızın ismini verdik. Kurşunluhan, Manisa’da kültürel faaliyetlerin merkezi haline gelecek ve her türlü etkinliğe ev sahipliği yapacak. Halk Eğitim Merkezimiz de burada birçok kurs düzenleyecek” diye konuştu.