Ege Obeziteyken hamile kalmak zordur

Obeziteyken hamile kalmak zordur

30.03.2017 - 03:51 | Son Güncellenme:

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, bir kadının, obezite tedavisi gördükten sonra hamile kalabileceğini açıkladı.

Obeziteyken hamile kalmak zordur

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, kişinin obezite cerrahisi geçirmiş olmasının hamileliğini ve bebeğini etkileyecek bir durum olmadığını söyledi. Doç. Kaçar, “Eğer kişi ideal kilosuna ulaşmış, bu kiloda en az 6 ay kalmış, vücudun yıkım süreci sona erdiyse, sağlıklı bir hamilelik, sağlıklı bir doğum geçirebilir. Bu süreçte ne anne, ne bebek ne de emzirme süreci olumsuz etkilenmez” dedi. Doç. Dr. Serdar Kaçar, “Dolayısıyla hastalık derecesinde şişman olan bir kişinin hamile kalma ihtimali, normal kilodakine göre çok daha düşük. Hamile kalsa bile sağlıklı bir gebelik yaşaması ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmesi riskli şeyler. Hasta ideal kilosuna ulaştıktan sonra hamile kalması hem daha kolay, hem de sağlıklı bir hamilelik yaşaması da daha yüksek ihtimal. Obezite cerrahisinden sonra hamile kanılanabilir, kişi sağlıklı bir hamilelik geçirebilir ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebilir.” Kaçar, vücut yıkımdayken hamile kalmanın, hem bebek hem de kadın için sağlıklı olmayacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İdeal kiloya ulaşınca

Doç. Dr. Kaçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İdeal kiloya ulaşma süresi hastaya göre değişebilir. Vücudun kilo vermesinin durması beklenmeli ve ideal kiloda en az 6 ay kilo almadan kalınmalıdır. Bu sürede vücut kendini toparlayacak ve ondan sonra hamile kalınması daha doğru. İdeal kiloda hamile kalan bir kadın daha sağlıklı ve konforlu bir hamilelik süreci geçiriyor. Doğumu daha sağlıklı gerçekleşiyor” diye konuştu.