Ege Sıkılaşan bir cilt iyi hissettiriyor

Sıkılaşan bir cilt iyi hissettiriyor

26.10.2018 - 23:05 | Son Güncellenme:

Obezite cerrahisi sonrasındaki süreç, estetik ameliyatlarla destekleniyor. Sarkan deriler onarılıp, hastanın yaşam kalitesi yükseltiliyor

Sıkılaşan bir cilt iyi hissettiriyor

Zayıflamak için obezite cerrahisi geçiren ve ardından hızla kilo veren hastalar, vucutlarında oluşan sarkmalardan estetik cerrahiyle kurtuluyor. Obezite ardından zayıflamaya bağlı deri fazlalıkları ve sarkıklıkların oluşturğunu belireten Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cenk Melikoğlu, “Estetik ameliyetlar bu hastaların yaşama dönmesinde çok önemli bir rol oynuyor” dedi. Operasyon hakkında bilgi veren Melikoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

En erken 1.5 yıl

“Obezite cerrahisinden sonra estetik ameliyatlara başlamak için en az 1.5 yıl geçmesi gerekiyor. Ayrıca hastanın en az 6 ay boyunca kilosunun sabit kalması gerekiyor. Obezite cerrahisi sonrası gerekebilecek estetik ameliyatlar, vücudun farklı bölgelerine göre planlanıyor. Bazı hastalar için sadece bir ameliyat yeterli olurken bazı hastaların birden fazla bölgeden ameliyat olması gerekiyor. Bunları; yüz germe, boyun germe, kol germe, sırt germe, meme dikleştirme, jinekomasti (erkekte meme büyüklüğü), karın germe, vücut germe (body lift), uyluk (iç bacak) germe olarak sıralayabiliriz. Bu ameliyatlarda geniş alanlarda çalışıldığından, vücudun yara iyileştirme sistemlerinin iyi çalışması da son derece önemli.”