SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Uzman gözüyle

Lezzet durağı

mailto:ege@milliyet.com.tr





Hızlı bir iş temposunun olduğu günün akşamı. Alsancak'ta Özlem Saban'la buluşma yerimiz Gündoğdu Meydanı'ndaki Dodici Kafe'ye doğru hızlı adımlarla yürüyorum. Özlem Hanım beni üst katta bekliyor. Deniz gören oldukça hoş bir masa seçmiş. "Benim dinlenme mekanım Dodici" diyor. "Kaliteli hizmeti, işime yakın olması ve değişik lezzetleri nedeniyle seviyorum burayı" diye ekliyor. Daha çok alt katta oturup, boş boş bakarak gelen geçeni seyretmek huzur veriyormuş ona. Salon Şefi Cengiz Bey geliyor yanımıza ve siparişlerimizi alıyor. Özel baharatlı tavuk sandviç ve acılı tavuk salata söylüyoruz.


29 Aralık 1967 Almanya doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi memleketim Eskişehir'de tamamladım. 1989'da Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu'nu bitirdim. Bir hocamın referansıyla İstanbul'da bir klinikte çalışmaya başladım. Bu klinik benim iyi bir başlangıç yapmamı sağladı. 1992'de İzmir'e geldim. Balçova Termal Fizik Tedavi Kliniği'nde bir süre çalıştıktan sonra Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nin Ortopedi Servisi'nde göreve başladım. 1994 yılında ABD ye diz cerrahisi ve spor sakatlanmaları konusunda eğitim almak için gittim. Fizyoterapist Havva Taslı ile Ege Form Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni kurduk. 1 Mayıs 2003'ten beri de Ege Özel Sağlık Hastanesi'nin Fizik Tedavi Kliniği'yle ortaklaşa çalışıyoruz.


Tanısı uzman doktor tarafından konmuş olan tüm hastalıklarda, tedavi programını çizen, uygulayan kişidir.


Elbette. Örneğin düzenli egzersiz yapma alışkanlığının olmaması, bilgisayar başında geçen zaman, çok sık olarak bel, boyun, sırt ağrılarının oluşmasına neden oluyor. Biz, kişilerin yataklarından, yastıklarına varana kadar yaşam biçimlerini sorguluyoruz. Yani koruyucu rehabilitasyon misyonunu yüklenmişiz diyebiliriz.


16 aylık ikiz oğullarım var. Doğum öncesine kadar düzenli yürüyüş de yapıyordum. Ancak, şimdi evde esneme egzersizlerini düzenli olarak yapabiliyorum. Çünkü benim de sırt ve boyun problemlerim var.


Annem Kırım göçmeni. Evde köbete, çiğ börek, mantı gibi hamur işleri çok sık yapılırdı. Bütün sebze yemekleri etle pişirilirdi. Ben İzmir'e geldikten sonra otlarla tanıştım. Şu anda eşimin görevi nedeniyle Sığacık'ta oturuyorum ve haftada 2 - 3 kez balık yiyorum. Hamileliğim dönemimde de bol balık yedim. Sirkeli - sarımsaklı çorbaya ve sakatatlara bayılırdım. Öğrencilik yıllarımda çok sık tüketirdim. Ancak, yaş ilerledikçe bunlardan vazgeçmeyi öğrendim. Şimdilerde Ege ve Çin mutfağını seviyorum.


Pasta ve tatlı yapmayı çok severim. Özellikle elmalı pastayı iyi yaptığımı söyleyebilirim.
(Biz de sıra tatlıya geliyor. Özlem Hanım, en çok vişneli cheesecake'i sevdiğini söylüyor. Ben de hem çikolatalı fondü hem de nugatlı sakızlı dondurmayı tadıyorum. Üçü de harika lezzetler.)


En iyisini yapmak, çok çalışmak...

5 dakika spor yetiyor
Özlem Çatalbaş Saban, çalışmayı çok benimsemiş. Esneme egzersizleri için sabah - akşam 5 dakikasını ayırması, kendisinin de belirttiği gibi sırt ve bel sağlığı için çok doğru bir yaklaşım. Çocukluk, öğrencilik yıllarındaki aşırı hamur işi ve sakatatlı beslenme alışkanlıklarını, Ege'nin otlarıyla balığıyla değiştirmesi kalp sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Yaklaşık 1.5 yıl önce ikiz doğum yapmış bir anne için de hayli ince görünüyor.

Cafe Dodici XII
Adı; Cafe Dodici XII. İtalyanca'da tam öğle vakti, saat 12 demek. Bundan 1.5 yıl önce ilk kez İstanbul Galleria'da açılmış. 09.00 - 11.30 arası 7 milyon liraya bal - kaymaklı sınırsız çaylı kahvaltı servisi var. Öğle mönüsü 12.00 - 14.00 arası 9 milyon liraya çorba - krep - salata - tavuk gibi değişen yemek ve günün pastasından oluşuyor. 16.30 - 17.30 arası da 6.5 milyon liraya istediğiniz bir pasta ve sınırsız çaydan oluşan çay saati var.
Tel: (0232) 421 94 47, Adres: Cumhuriyet bulvarı No: 192/A Alsancak, İzmir

Dodici bonfile: 12 milyon 500 bin lira
Özel baharatlı tavuk sandviç: 8 milyon 250 bin lira
Acılı tavuk salata(Küçük): 4 milyon 900 bin lira.
Nugatlı sakızlı dondurma: 4 milyon 900 bin lira




EGE


Hadi gidiyoruz
Doğru seçim Ege mutfağı
CHP'de bıçak kemiğe dayandı!
Gülümsemen eksilmesin...
İlaç gibi geldi
CHP miras yiyen bir parti oldu...
Neden İstanbul?

Diğer Haberler

  1. Eve dönüş başladı
  2. 6 günlük fuar müjdesi
  3. 'Kurdeleyi iki yıl sonra keseceğiz'
  4. Köylü üretsin, göç etmesin
  5. Model adaylarına durmak yok!
  6. Bayraklı’nın gururları
  7. Konak-İZİKAD el ele verecek
  8. ‘Karaova, bilinçli tarımla gelişecek’
  9. Buca’ya Fethi Sekin Parkı
  10. Büyükşehir’den turizm adımı

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.