Eğitim EUS tercihleri başladı! ÖSYM EUS tercihi nasıl yapılır?

EUS tercihleri başladı! ÖSYM EUS tercihi nasıl yapılır?

17.10.2019 - 10:16 | Son Güncellenme:

ÖSYM, 2019 EUS tercihlerinin başladığını duyurdu. Bugün başlayan EUS tercihleri 23 Ekim'e kadar devam edecek. Tercihler elektronik ortamda alınacak. İşte EUS tercihleri ile ilgili detaylar...

EUS tercihleri başladı ÖSYM EUS tercihi nasıl yapılır

2019-EUS tercih işlemleri, 17-23 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemi, 23 Ekim 2019 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Haberin Devamı

EUS Puanı 45 (Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45) veya daha yüksek olan adaylar tercih yapabileceklerdir. Puanı 45'den düşük olanlar yerleştirme işlemine dâhil edilmeyeceklerdir. Adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

EUS sonucuna göre yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği aranır. Yabancı dil yeterliliği için İngilizce dilinden Bakanlık veya YÖK tarafından yapılan ya da yaptırılan sınavdan veya ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında yüz üzerinden en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak (Adayların bu belgelerinin noter onaylı suretini, dilekçe ekinde tercih süresi bitmeden ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekir.) şarttır. Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. Beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında EUS’a başvuru tarihi dikkate alınır.

Haberin Devamı

EUS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ