Ekonomi Bu yıl 42 CEO ve üst düzey yöneticiyi işe yerleştirdik

Bu yıl 42 CEO ve üst düzey yöneticiyi işe yerleştirdik

11.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

HGA Türkiye Genel Müdürü Murat Ergene, 2013 yılını çok iyi geçirdiklerini belirterek, toplam 42 CEO ve üst düzey yöneticiyi işe yerleştirdiklerini kaydetti

Bu yıl 42 CEO ve üst düzey yöneticiyi işe yerleştirdik

Londra merkezli insan kaynakları ve danışmanlık şirketi HGA, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Perakende ve moda alanında Türkiye’ye yurt dışından yönetici yerleştiren HGA, aynı zamanda Türkiye’den yönetici de ihraç ediyor. HGA Türkiye Genel Müdürü Murat Ergene, 2013 yılını çok iyi geçirdiklerini belirterek, özellikle yurt dışından çok sayıda yönetici transferleri gerçekleştirdiklerini anlattı.
Bu yıl 42 CEO ve üst düzey yönetici yerleştirdiklerini kaydeden Ergene, “Diğer seviyelerde ise 22 yönetici yerleştirdik. Perakende sektöründe insan kaynakları konusunda potansiyel yüksek” dedi.
Tasarımcı, lojistik, IT, satın alma, perakende operasyon alanlarında kariyer fırsatların arttığını vurgulayan Ergene, şöyle devam etti:

‘Fırsat sürüyor’
“IT ve lojistik bu yıl en çok aranan pozisyonlar arasında yer alıyor. Tasarımcı konusunda da perakendede fırsatlar devam ediyor. Bu yıl yurtdışından Türk markaları için tasarımcılar transfer ettik. Dil bilen, tecrübe sahibi, global pazarları tanıyan tasarımcılara Türk markalarının ihtiyacı var. Bu tasarımcılar zaman içerisinde Türkiye’den de yeni tasarımcıların yetişmesini sağlayacak.”

Haberin Devamı

Tata’ya yönetici
Türkiye’nin diğer gelişmekte olan Hindistan, Çin, Rusya, Brezilya gibi ülkelerle yetişmiş insan kaynağı konusunda rekabet edebilir düzeye geldiğini ifade eden HGA Türkiye Direktörü Levent Kocaaydın da, Türkiye’nin son 6-7 yılda perakendede insan kaynakları konusunda önemli ivme kaydettiğini, özellikle İstanbul’un yabancı yöneticiler için cazip olduğunu söyledi. Kocaaydın ayrıca Hintli Tata Grubu’na da yönetici gönderdiklerini anlattı.

Transfer yılı
2014’ün e-ticaret ve hızlı tüketim alanlarında üst düzey yöneticilerin transfer yılı olacağını belirten Levent Kocaaydın ise, “Her iki sektör de hem gençlere, hem de tecrübeli yöneticilere yeni fırsatlar sunmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

FUAR
Akel ürünleri Çin’de görücüye çıkacak
Akel Elektrikli Ev Aletleri, ürünlerini bu yıl 114’üncüsü düzenlenen Çin İhraç Ürünleri Fuarı’nda sergileyecek. 15-19 Ekim tarihleri arasında Çin’in Guangzhou şehrinde düzenlenecek olan fuarda Akel, elektrikli ızgara, barbekü, davul fırın, midi fırın, ocak, kavurma sacı ve pizza tavasının da aralarında bulunduğu 40 değişik ürününü sergileyecek. Yurtdışında düzenlenen fuarların yeni pazarlara açılmak için fırsat yarattığını söyleyen Akel Elektrikli Ev Aletleri Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Gümüşoluk, “Çin’in üretim gücü tüm dünyada kabul gördüğünden Türkiye’ye gelmeyi düşünmeyen alıcılar Çin’e muhakkak uğruyor. Bu nedenle Çin, bizim için farklı pazar açılımlarına fırsat oluyor” dedi.

KURBAN BAYRAMI
Seyahatler için

Maxpedition marka çantalar Türkiye pazarına girdi. Tüm ürünleri birbiri ile bağlanabilen ve farklı çanta ihtiyacı olanlara da hitap edebilen Maxpedition bayrama özel seçenekler sunuyor. Markanın ürün grubunda her meslek grubuna yönelik çanta ve çanta aksesuarları bulunuyor.

Eğlenceli taraf
Twigy bayrama özel bir koleksiyon sunuyor. Twigy, klasik ve sade tarzını korumak isteyenler için tek renk bot terliklerin yanı sıra, eğlenceli tarafını ortaya çıkarmak isteyenler için tasarlanmış desenli modelleri bu bayramda da vitrinlerine taşıdı.

Haberin Devamı

Bayramlık kampanya!
Kadın, erkek ve çocuk iç giyim ve ev konfeksiyonu alanında faaliyet gösteren Dagi, bayrama özel kampanya hazırladı. Kampanyaya göre yeni sezon iç giyim ve ev konfeksiyonu ürünlerinden 299 TL ve üzeri alışveriş yapanlar seyahat çantası kazanacak.

Platform topuklar
Kemal Tanca, bayramı yüzde 35’e varan özel indirimiyle karşılıyor. Markanın sezon ürünleri arasında zımbalı botlar, platform topuklar dikkat çekerken klasik modellerde ise süet ve ruganlar vitrinlerdeki yerini alıyor.

Bayramın demi
1987 yılından beri Türkiye’ye ithal çayı getiren Beta Tea, bayrama özel seçenekler sunuyor. Siyah çaylardan yeşil çaya, aromalı çaylardan bitki çaylarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Beta Tea, özel hediyelik ambalajlarıyla raflardaki yerini aldı.