SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

'Et fiyatları artmadı yakında da zam yok'

Migros’un İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, 100 milyon TL yatırımla kurdukları et tesisiyle satışlarını 5 yılda 3 kat artırdıklarını belirterek, “Kendi etimizi üretiyoruz. Et fiyatlarımızı da artırmadık” dedi.

Hanife Baş / İzmir

Migros, İzmir’de kurduğu taze et üretim tesisi Miget’le kendi etini kendi üretiyor. Firma, 100 milyon TL yatırımla kurulan tesisle kırmızı et satışlarını 5 yılda 3 kat artırdığını duyurdu. 41 bin metrekare üzerine kurulu tesis, yıllık 62 bin ton kapasiteye sahip. Miget’in İzmir’deki tanıtım toplantısında konuşan Migros Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, Türkiye’de et konusunda açık ara en büyük satıcı olduklarını ve her dört haneden birinin etini Migros’tan aldığını söyledi.

Üç kat büyüttük

Besicilikte binin üzerinde üreticiyle çalıştıklarını belirten Rodoslu, “Müşterilerimizin kaliteli eti, uygun fiyata yemeleri için çalışıyoruz. Altı yıl önce bu tesisi kurmadan önce dünyadaki bütün et tesislerini inceledik. 100 milyon TL yatırım yaptık.

Türkiye’de bu büyüklükte et işleme tesisine sahip başka perakendeci yok. Şu anda 81 ile dağıtım yapan tek parekendeciyiz” dedi. Rodoslu, “Yaptığımız bu yatırımlar, müşterilerimizden de önemli bir geri dönüş sağladı. Et satışımızı son 5 yılda 3 kat artırarak rekor kırdık” diye konuştu .

Bir soru üzerine de Cem Rodoslu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yoğun temas halinde olduklarını, et fiyatlarını kalıcı olarak düşürecek formüller üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Rodoslu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Tarım Projesi kapsamında yapılanları destekliyoruz. Yerli üretimin kalkınması, ekonominin kalkınması demek. Et ürünlerini geçen yılın aynı dönemine göre fiyat artışı olmadan satışa sunuyoruz, bu anlamda enflasyonu sıfırladık. Yani bu yıl et fiyatları, sabit şekilde sıfır enflasyonda duruyor. Et ve Süt Kurumu’nun desteğiyle 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satıyoruz. Türkiye’de en uygun fiyat bu. Yakın gelecekte zam görmüyorum. Zaten hammadde fiyatlarında da bir artış yok. Talep tarafı ise hızla gelişiyor. Günde 100-200 ton arası et satışımız var.”

Kadın kasap çalıştırıyor ‘serveti’ ziyan etmiyor!

Migros’un 3 bin kişilik özel eğitimli kasap ordusu da bulunuyor. Kasaplarının yüzde 10’u kadın. Türkiye’deki toplam kasap sayısının ise yüzde yüzde biri kadın. Cem Rodoslu, bu konuda, “Migros Perakende Akademisi bünyesindeki Gıda Teknolojileri Eğitim Merkezi’ni (GATEM) kurarak kendi kasaplarımızı kendimiz yetiştiriyoruz.

Daha önce kasaplık deneyimi olmayan çalışanlarımıza 180 saatlik pratik kasaplık eğitimi veriyoruz. Program sonunda da kasaplık sınavlarına tabi tutarak Miget ve Türkiye çapındaki mağazalarımızda görevlendiriyoruz. Mevcut kasaplarımıza ise mesleki bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeleri adına eğitimler düzenliyoruz. Sektöre bugüne kadar kazandırdığımız kasap sayısı ile Türkiye’deki kayıtlı kasapların yüzde 25’ine denk gelen bir sayıya ulaştık. Et milli servetimiz bir gramını bile ziyan etmeye hakkımız yok” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Antep meyan şerbeti coğrafi işaret olarak tescillendi
  2. Merkez Bankası net uluslararası rezervleri yükseldi
  3. Son dakika| İsmail Demir: Türkiye zorunlu olmadıkça yabancı ekipman almayacak
  4. AB'den Qualcomm'a para cezası
  5. Borsa günün ilk yarısında yükseldi
  6. Bakan Pekcan, Eximbank'ın 6 aylık faaliyet ve hedeflerini açıkladı
  7. Türk yolculardan elektronik pasaporta yoğun ilgi
  8. Kartlı ödemeler yılın ilk yarısında 455 milyar liraya ulaştı
  9. Son dakika... Yenigün: Eldeki konutlar 2-3 senede rahatlıkla çözülebilir
  10. Savunma ve havacılık, yatırımcısına ilk yarıda kazandırdı

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.