Ekonomi ‘KOMŞU’ KAVGASI

‘KOMŞU’ KAVGASI

07.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TİM Genel Kurulu’na Yunan polemiği damga vurdu. CHP?liderinin daha önce Yunan ekonomisinin Türkiye’den iyi olduğu sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Adalarını satmaya kalkan ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi?” diye sordu. Kılıçdaroğlu ise, “Başbakan söylediğimi tam kavrayamamış. Yunanistan’da kişi başı gelir 20-25 bin dolar” dedi

‘KOMŞU’ KAVGASI

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Genel Kurulu’nda, salonda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yunanistan polemiği yaşadı.

Haberin Devamı


Erdoğan, geçen hafta bir televizyon programında Yunan ekonomisinin Türkiye ekonomisinden daha iyi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Şu anda adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi? Olacak iş mi bu? Kargalar bile güler buna. Bence bunlara gerek yok. Bizim, iktidarıyla muhalefetiyle el ele omuz omuza vermemiz lazım ki bu sıçrama devam etsin. Kıskanmaya gerek yok” dedi.


Erdoğan, konuşmasında, karşısında oturan ve daha önce Yunanistan’in ekonomisinin Türkiye’den daha iyi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’na sert yanıt vererek, “Küresel kriz deyim yerindeyse şu anda dünyayı kasıp kavuruyor ve en büyük maliyetli küresel kriz sürecinde biz yüzde 8.5 büyüyerek ihracatta cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kaydederek, hatta çok daha büyük hedefler belirleyerek yolumuza devam ediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Yunanistan ekonomisiyle Türkiye ekonomisini karşılaştırmasına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı


‘Dilenerek ayakta duruyor’
“Bakınız Sayın Genel Başkan geçtiğimiz hafta bir televizyon programında Yunan ekonomisinin Türkiye ekonomisinden daha iyi olduğunu iddia etti. Gerçekçi olalım. Kalkıp nüfusunu bile sağlıklı bir şekilde açıklamayan bir ülke. Sadece nüfusu azaltmak suretiyle kişi başına milli gelirini fazla gösterme gayreti içinde olan bir ülke. Sorun bakayım, satın alma gücü bu insanların nedir? Şu anda buradan 100 milyar dilenerek ayakta durmaya çalışan bir ülke... Türkiye’ye örnek olabilir mi? Şu anda adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi? Türkiye şu anda stand-by anlaşmasını bir kenara koymuştur. 23.5 milyar dolar IMF’ye borçla Türkiye’yi devraldık. Ama şu anda 1.7 milyar dolar bizim IMF’ye borcumuz var. İşi buraya getirdik. Arkadaşlar Merkez Bankamız’ın kasasında 27 milyar dolar vardı ama şu anda 92 milyar dolar döviz rezervi var. Yunanistan’ın acaba Merkez Bankası’nda ne var? IMF’ye olan durumu ne? Nasıl olur da biz şu anda Yunanistan’la şu anda Türkiye’yi savunuruz. Kargalar bile güler buna.”


İntihar etmeyin, iftihar edin
Türkiye’nin, yüzde 8.5 büyüme oranıyla Çin’den sonra dünyada ikinci sırada olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bunları niye görmemezlikten geliyoruz? Böyle bir ülke var. Bununla iftihar etmemiz gerekirken, birileri intihar etmeye kalkıyor. Biz acıyoruz; intihar etmeyin, çünkü siz de bize lazımsınız” dedi.

Haberin Devamı

İhracat için jet imza

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘2023 Türkiye İhracat Stratejisi Projesi’nin dün 7 bakan tarafından çok hızlı bir şekilde imzalandığını, gece yarısı da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını belirterek, projenin “devlet projesi” haline geldiğini vurguladı. Türkiye’de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu projesinin “devlet projesi” haline geldiğini söyleyen Büyükekşi, “Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun. Bu Türkiye ekonomi tarihinde sivil toplum kuruluşları açısından bir dönüm noktası olmuştur” dedi.