Ekonomi Mikro ihracatçıya antrepo müjdesi

Mikro ihracatçıya antrepo müjdesi

08.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mikro ihracatçılar için antrepolar kurulacağını faturalandırmanın burada yapılacağını, bu yolla ihracatın kayıt altına alınacağını söyledi

Mikro ihracatçıya antrepo müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Lalelili mikro ihracatçılara, yaptıkları ihracatın, kurulacak “ihracat antrepoları” ile kendileri üzerinden faturalandırılacağının müjdesini verdiği bildirildi. Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca ile Laleli’de esnafı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Albayrak’ın ziyaretinde, Laleli esnafının uzun süreden beri çözüm beklediği kayıt dışı ihracat sorununa çözüm bulunduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, başta Laleli esnafı olmak üzere Zeytinburnu, Merter, Bayrampaşa ve Osmanbey gibi yerlerde, yolcu beraberinde taşınan mallar dahil olmak üzere yapılan ihracat kargo şirketleri üzerinden değil, mikro ihracatçılar üzerinden kayıt altına alınacak.

Avantaj sağlayacak

Gümrük Yönetmeliği’nde yapılan tebliğ düzenlemesi buna yasal zemin sağlayacak ve kayıt dışılığın önüne geçilecek.

Söz konusu değişiklik ile yolcu beraberi ihracat ve bavul ticareti başta olmak üzere tüm ihracat resmileşecek. Bu sayede Laleli esnafı, ihracatçı konumuna geçerek birçok avantajdan yararlanacak ve ihracatını artıracak.

Haberin Devamı

İlk defa uygulamaya alınan “ihracat antreposu” yöntemiyle mikro ihracatçı, kendisi resmi ihracatçı gözükeceği için TİM üyelerinin sayısında da önemli artış kaydedilecek.

5.4 milyar TL’lik ‘kurtuluş’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, şubat ayını reel sektör açısından güçlü bir performansla geride bıraktıklarını bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 48 firmanın feragatle konkordatodan çıktığını ifade etti. Albayrak, “Red, feragat ve yapılandırmanın tamamının etkisiyle toplamda 318 firma konkordatodan çıktı” dedi. 5.4 milyar liralık kredinin konkordatodan kurtulduğunu ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

“Çıkışların hızlanması, konkordato ilanlarında yüzde 50’nin üzerinde düşüş ve bir önceki aya göre 43.5 milyar liralık kredi büyümesi ile şubat ayını reel sektör açısından güçlü bir performansla geride bıraktık. Çok yakında 4.5 milyar lira kredinin yapılandırılarak konkordatodan çıkması sağlanacak.” ANKARA Milliyet

‘Vergi reformu süreci başladı’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tüm vergi mimarisi ile ilgili büyük bir reform çalışmasının eş anlı başladığını belirterek, “Vergi Konseyimizle yaptığımız toplantıda, Türkiye’deki yerli ve yabancı yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceği, çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı” dedi.

Albayrak, İstanbul Finans Merkezi Konferansı’ndaki konuşmasında, hedefledikleri finansal mimarinin oluşturulmasında kritik öneme sahip unsurların başında, İstanbul’un güçlü bir küresel finans merkezi haline dönüştürülmesinin geldiğine işaret etti. Albayrak, bu amaçla AK Parti hükümetleri döneminde İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi’ni başlattıklarını ve bu proje kapsamında birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini vurguladı. Bakan Albayrak, finansal araçlarla bunların dayanak varlıklarına ilişkin vergi uygulamalarında da ciddi revizyonlara gittiklerini dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Tüm vergi mimarisi ile ilgili büyük bir reform çalışması eş anlı başladı. Vergi Konseyimizle yaptığımız toplantıda, Türkiye’deki yerli ve yabancı yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceği, çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı. Bu yıl içinde bununla ilgili çok somut adım atacağız.” İSTANBUL AA