Ekonomi Tesla’da Elon Musk depremi!

Tesla’da Elon Musk depremi!

01.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Elektrikli otomobil devi Tesla’da, Elon Musk depremi yaşanıyor. Firmanın kurucusu Musk, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında şirketin yönetim kurulundan ayrılacak. Şirketi ve kendisi adına da 40 milyon dolarlık ceza ödeyecek.

Tesla’da Elon Musk depremi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Elon Musk’ın 45 gün içinde şirketin yönetim kurulu başkanlığından istifa etmesini ve gelecek 3 yıl boyunca bu pozisyona aday olmamasını istedi. Musk, Tesla’nın CEO’su olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

SEC, perşembe günü Musk’ın, Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynak bulduğuna ilişkin açıklamasının “doğru olmadığı ve yanlış yönlendirici olduğu” suçlamasıyla dava açmıştı.

Twitter’dan paylaştı

Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Tesla’yı hisse başına 420 dolar teklifle New York Borsası’ndan çekme planını 2 Ağustos’ta şirketin yönetim kuruluyla paylaştığını bildirmiş ve Arabistan varlık fonunun kendisiyle 2017’den beri Tesla’yı borsadan çekme konusunda görüştüğünü belirtmişti. Musk, 24 Ağustos’ta ise şirketin yönetim kurulu ve hissedarlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından, Tesla’nın borsadan çekilme kararının iptal edildiğini duyurmuştu.