Ekonomi Türk mermeri 133 markayla İtalya’ya çıkarma yapacak

Türk mermeri 133 markayla İtalya’ya çıkarma yapacak

22.08.2019 - 08:16 | Son Güncellenme:

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB), dünyanın önemli doğal taş pazarlarından İtalya’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Türk mermeri 133 markayla İtalya’ya çıkarma yapacak

25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı’na, 133 Türk markasının katılım göstereceğini dile getiren İMİB Başkanı Aydın Dinçer, Turkish Stones marka algısını artırmak için dört gün boyunca temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

İşbirliği fırsatı

Dünyanın en önemli doğal taş ihracatçılarından biri olan Türkiye, 2 milyar dolarlık ticaret hacmini genişletmek için bu yıl 54. kez kapılarını açacak olan olan Marmomac Fuarı’na İMİB çatısı altında milli katılım sağlayacak. Türkiye’de, 80’in üzerinde değişik tür ile 650’nin üzerinde renk ve desende mermer bulunuyor. Ayrıca traverten, kireçtaşı ve granitte de 150’ye yakın çeşitte doğal taş üretiliyor.

İMİB Başkanı Aydın Dinçer, 133 Türk markasından 50 tanesinin milli katılımcı, 83’ünün ise bireysel katılımcı statüsünde bulunduğunu ifade etti. Türk doğal taşını tanıtmak, tasarımda kullanım örneklerini göstermek ve yeni işbirlikleri yakalamak için Marmomac Fuarı’nın son derece önemli olduğunu söyleyen Dinçer, Turkish Stones marka algısını artırmak için dört gün boyunca temaslarda bulunacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Çin’e 5 milyon ihracat

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li, “Çin’e geçen yıl 5 milyon ton mermer gitti, bence bu yılki rakam daha büyük olacak” dedi. Li, “Çin’in gayri safi yurt içi hasılasının büyüme hızına bakarsanız, bizim piyasa istikrarlı şekilde yükselirse, Türk mermerine olan ihtiyacımız da orantılı bir şekilde artacak” dedi.