Gündem 4’üncü uçak Mürted’e indi

4’üncü uçak Mürted’e indi

14.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

S-400 hava savunma sistemi teslim sürecinde dün Rusya’dan kalkan dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi. Uçaktan indirilen sisteme ait parçalar, hangarlara götürüldü

4’üncü uçak Mürted’e indi

Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemine ait teslimat sürüyor. Önceki gün Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait Antonov AN-124 tipi üç kargo uçağı, gün boyunca S-400’e ait parçaları, Ankara Kahramankazan’da bulunan Mürted Hava Meydan Üssü’ne (Akıncı) getirmişti. Başlayan teslimat süreci dün de devam etti. Levski kentindeki askeri üsten kalkan, “İlyushin” modeli kargo uçağı, dün sabah 10.00 sıralarında Mürted Hava Meydanı’na iniş yaptı. Dördüncü uçağı karşılamak üzere Mürted’de çok sayıda askeri personel de hazır bulundu. Parçalar, ağır tonajlı askeri TIR’lara yüklenerek güvenlikli hangarlara çekildi. Parça teslimini yapan uçak ise, yaklaşık 3 saat sonra Rusya’ya dönmek üzere Mürted’den havalandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam etmektedir. Bu kapsamda dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, dün gelen uçakta sisteme ait taşıyıcı araç getirildi. Askeri havacılık ve hava savunma sistemleri araştırmacısı Hakan Kılıç, önceki gün teslimatı yapılan ilk parti S-400 sistemlerinin çoğunlukla jeneratör, füze taşıma kamyonu, fırlatıcı ve taşıyıcı araç (ML) ve çekici kamyonlardan oluştuğunu söyledi. Teslimat sürecinin devam edeceği belirtilirken, 120 adet avcı füzenin sevkiyatının daha sonra deniz yoluyla yapılacağı bildirildi. Akıncı’ya getirilen ilk S-400 sisteminin kurulum ve hazırlık süreciyle birlikte 2 ay içinde tam çalışır hale getirilmesi bekleniyor.