Gündem Adnan Oktar hakkında 870 yıl hapis istemi

Adnan Oktar hakkında 870 yıl hapis istemi

13.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Adnan Oktar hakkında 870 yıl hapis istemi

Hazırlanan iddianamede örgütün kurucusu ve yöneticisi olduğu belirtilen Adnan Oktar için 24 suçtan 870 yıl hapis istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı basın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Adnan Oktar, iddianamede örgütün kurucusu ve yöneticisi olarak yer aldı. Silahlı suç örgütünün toplam 13 yöneticisinin bulunduğu, bu yöneticilerden 1’nin firari olması nedeniyle hakkında yakalama emri düzenlendiği, bu nedenle dosyasının ayrıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

25 kişi itirafçı

Açıklamada, iddianamede toplamda 226 şüpheli bulunduğu, bunlardan 171’inin tutuklu, 52’sinin hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığı ifade edildi. İddianamede 125 mağdur-müşteki bulunduğu belirtilerek 23 tanık ifadesi alındığı, 25 kişinin de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldukları belirtildi.

İddianamede şüphelilere ‘siyasal ve askeri casusluğa teşebbüs’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek’, ‘cinsel istismar’, ‘cinsel saldırı’, ‘6136 sayılı yasaya muhalefet’, ‘eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi’, ‘eziyet’, ‘şantaj’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘hakaret’, ‘3628 sayılı mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kanununa muhalefet’, ‘kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi veya kayda alınması’, ‘dolandırıcılık’, ‘tehdit’, ‘kişisel verilerin kaydedilmesi’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek’, ‘5607 sayılı kaçakçılık kanununa muhalefet’, ‘resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘suçluyu kayırma’ olmak üzere 24 suç isnat edildi.

Haberin Devamı

Adnan Oktar için 24 suçtan 870 yıl hapis istenen iddianame, başsavcılığın onayının ardından Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.