Gündem Dilan Çiçek Deniz kaç yaşında? Dilan Çiçek Deniz biyografisi

Dilan Çiçek Deniz kaç yaşında? Dilan Çiçek Deniz biyografisi

23.05.2019 - 10:45 | Son Güncellenme:

Dilan Çiçek Deniz, son dönemin en çok konuşulan kadın oyuncuları arasında yer almaya devam ediyor. Oyunculuğunun yanı sıra modellikte yapan Dilan Çiçek Deniz düzgün fiziği ve güzelliği ile de kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Son olarak Cannes Film Festivaline katılan oyuncu'nun paylaştığı fotoğraflar arasında süpürge detayı takipçilerinin dikkatinden kaçmadı. İşte Dilan Çiçek Deniz kariyeri hakkında merak edilenler...

Dilan Çiçek Deniz kaç yaşında Dilan Çiçek Deniz biyografisi

Dilan Çiçek Deniz 28 Şubat 1995 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Henüz 15 yaşındayken 'Güneşi Annem Sanırdım' adlı bir şiir kitabı çıkaran Dilan Çiçek Deniz Lise yıllarında tiyatro eğitimi aldı. Liseler arası Tiyatro Yarışması'na katılıp oyunculuk ödülü alan Dilan Çiçek Deniz, Üniversite Turizm rehberliği okurken asıl istediği bölümün Karşılaştımalı Edebiyat olduğuna karar vermiş ve tekrar sınava girip istediği bölümü kazanmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

2014 yılında katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasında ikinci olan Dilan Çiçek Deniz, 2015 yılında kainat güzellik yarışmasında ülkemizi temsil etmiştir.

İlk rolü 2015'te Star TV'de yayınlanan “Tatlı Küçük Yalancılar” dizisindeki 'Ebru' karakteridir. Dizide Bensu Soral, Şükrü Özyıldız, Alperen Duymaz, Beste Kökdemir, Büşra Develi, Burak Deniz ile birlikte oynadılar. Fakat dizi düşük reytinglerden dolayı 3 Ekim 2015 tarihinde 13 bölüm sonra final yapmıştır.

2015 yılında yayınlanmakta olan "Güneşin Kızları" dizisine dahil oldu. Dizinin başrollerinde Evrim Alasya, Emre Kınay, Hande Erçel, Burcu Özberk, Berk Atan ve Tolga Sarıtaş'ın yer aldığı, yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği ”Güneşin Kızları” dizisinde, ‘Elif’ karakterine hayat verdi.

Haberin Devamı

Oyuncu Ağustos 2016'da başlayıp Haziran 2017 de final yapan "Bodrum Masalı" adlı dizide başrol oynadı. Dizinin diğer başrollerinde ise Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen, Alperen Duymaz ve Hilmi Cem İntepe paylaşmaktadır.

Oyuncu Show TV'de yayınlanan Çukur adlı dizide Aras Bulut Iyinemli ile bir dönem başrolleri paylaştıktan sonra dizi senaryosu gereği diziye veda etmiştir.

Oyuncu aynı zamanda 2016 yılında Pantene Altın Kelebek ödülünde yıldızı parlayan ödülüne layık görülmüştür. 2018 yılında Avon'un ruj reklamında yer aldı.