Gündem Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üniversite ek yerleştirme tercihleri dün sona erdi. 15 TL olan ek yerleştirme ücreti ise bugün saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. Adaylar, heyecanla ek yerleştirme sonuçlarını bekliyor.

Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Ancak sonuçların ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Öte yandan bir programa kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri üniversite tarafından 1-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Bu yıl ek yerleştirmede 280 bin boş kontenjan vardı. Ek yerleştirme sonrasında bu kontenjanların tamamının dolmayacağına, en az 200 bin kontenjanın boş kalacağına dikkat çeken eğitimciler, o nedenle üçüncü ek yerleştirmenin yapılması gerektiğini kaydediyorlar.

Merkezi yerleştirme sonrasında yurt başvurusunda bulunan öğrenciler için yedek yerleştirmeler, 27 Eylül’e kadar devam ediyor. Ek kontenjan ve özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve Türkiye’ye kendi imkanlarıyla gelen yabancı öğrenciler için yurt başvuruları ise ilerleyen günlerde alınacak.

Yazarlar