Gündem Erbil saldırısının faili Dağ ve 3 kişi yakalandı

Erbil saldırısının faili Dağ ve 3 kişi yakalandı

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin merkezi Erbil’de Türkiye’nin başkonsolusluğunda görevli Osman Köse’yi şehit eden, iki Irak vatandaşını ise öldüren Mazlum Dağ ve beraberindeki 3 kişi yakalandı.

Erbil saldırısının faili Dağ ve 3 kişi yakalandı

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Güvenlik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “Erbil’de iki gün önce saldırı düzenleyen Mazlum Dağ, anti terör birimi ile Erbil asayiş birimlerinin ortak operasyonunda yakalanmıştır. Bu süreçte güvenlik güçlerimize yardımcı olan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” denildi. Milliyet’in bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, saldırıya katılan Dağ ile 3 kişi saldırı sonrasında Erbil’de izini kaybettirerek bir eve saklandı.

Haberin Devamı

Erbil saldırısının faili Dağ ve 3 kişi yakalandı

Erbil asayişinin Dağ’ın fotoğrafını yayınlaması sonrası güvenlik birimlerine çok sayıda ihbar geldi. Dün yapılan ihbar sonrası, Dağ ve beraberindekiler saklandıkları evde Kürt Anti Terör Timleri tarafından sabah saatlerinde yakalandı. Saldırı sonrası kaçarken lokantada bulunan silahlı bir kişinin ateşi sonrası Dağ’la birlikte kaçan saldırganlardan birinin hafif yaralandığı ileri sürüldü. Saldırganın tedavisi için bir sağlık görevlisinin eve geldiği öğrenilirken, sağlık görevlisinin evden ayrıldığı sırada, bu durum çevredeki vatandaşların dikkatini çekti. İhbar üzerine Erbil asayiş güçleri adrese operasyon yaparak Dağ ve beraberindekileri yakaladı. Yakalanan kişilerden ikisinin Türk vatandaşı olduğu ifade edildi. Saldırıyı organize eden ve yardım yataklık yapanlara yönelik sürdürülen operasyonlarda ise, aralarında İran ve Irak uyrukluların da yer aldığı ondan fazla şüpheli yakalandı. Dün akşam saatlerinde Erbil Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan ikinci açıklamada, saldırının baş faili Mazlum Dağ’a yardım eden “Dıjvar Mamend Yusuf” kod adlı, Muhammed Bisksız’ın yakalandığı belirtildi. 

 

Yazarlar