Gündem ‘Hareketlilik var biliyoruz, izliyoruz’

‘Hareketlilik var biliyoruz, izliyoruz’

30.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, terör örgütü DAEŞ mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarla ilgili, “DAEŞ terör örgütünün sözde liderinin sosyal medyada Türkiye’yi hedef göstermesinin ardından, ülkemizdeki kadrolarında bir hareketlilik, canlılık var. Bunu biliyoruz, izliyoruz. Takip ediyoruz” dedi.

‘Hareketlilik var biliyoruz, izliyoruz’

Ankara’da şehit ve gazi emniyet mensuplarının aileleri için verilen iftar programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzunkaya, “Devletin tüm kurumları, güvenlik birimleri, bu hareketliliği diğer örgütlerde olduğu gibi yakın ve yoğun bir şekilde takip ediyor. İnşallah ülkemize en küçük bir zarar vermeyecek şekilde tüm tedbirleri uyumlu bir atmosferde aldık ve bunları yürütüyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

DAEŞ’in sözde lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin mayıs başında yayımlanan bir videosunda, üzerinde Arapça “Türkiye Vilayeti” yazan dosyayı incelediği kameralara yansımıştı. Görüntüler, bugüne kadar DAEŞ’in “cihad alanı” olarak görmediği Türkiye’yi “doğrudan hedefe koyduğu” şeklinde yorumlandı. Bu görüntülerden sonra, Türkiye içinde DAEŞ’in uyuyan hücrelerinin olası terör eylemlerine karşı operasyonlar başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta yaptığı açıklamada, DAEŞ’in hareketlenme içinde olduğunu belirterek, “DAEŞ, Türkiye içerisinde son 2.5-3 yılda hiç olmadığı kadar hareketli. Bu konuda da bütün güvenlik birimlerimiz son derece üst düzey alarmda” demişti.

3 DEAŞ'lı gözaltında

Samsun’un Atakum ve İlkadım ilçelerinde terör örgütü DAEŞ’e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Irak uyruklu 3 zanlı yakalandı.