Gündem İstanbul'da feci olay!

İstanbul'da feci olay!

31.05.2019 - 16:26 | Son Güncellenme:

İstanbul Çekmeköy'de arkadaş olan ve aralarında alacak verecek meselesi bulunduğu değerlendirilen Özbekistan uyruklu Shokhjakhon Sırocev isimli şahıs, vatandaşı Hodiljan Hamza'yı sokak ortasında yere yatırıp boğazını keserek öldürdü. Geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan olay sonrasında firar edip kaçan Sırocev bugün öğle saatlerinde aynı ilçede yakalanıp gözaltına alınırken, sosyal medyada dolaşıma sunulan ve olay anını gösteren  görüntü ise vahşeti gözler önüne serdi.

İstanbulda feci olay

Asayiş Şube ekiplerince bugün öğle saatlerinde yakalanıp olayın yaşandığı Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Shokhjakhon Sırocev isimli Özbek vatandaşı, geçtiğimiz Çarşamba günü Alemdağ mahallesinde yolda birlikte giderken tartıştığı yanındaki şahsı bir anda yere yatırıp yanında bulunan bıçakla boğazını kesti. Vahşi olay sonrası, olay yerinden koşarak kaçan Sırocev'in boğazını kestiği şahsa önce çevreden yetişen vatandaşlar, ardından olay yerine çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti ve fakat hayata döndüremedi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen polisin yaptığı kimlik çalışmasında isminin Hodiljan Hamzaev olduğu belirlenen ve Türkiye ile Özbekistan arasında bavul ticareti yaptığı öğrenilen Özbek vatandaşı şahsı öldüren katil zanlısını yakalamak için polis tarafından çok yönlü çalışma başlatılırken, olay anına şahit olan bir vatandaş tarafından çekilip sosyal medyada servis edilen vahşi görüntü ise infiale neden oldu.

Terör örgütü DAEŞ'in infaz görüntülerini anımsatan görüntüyü inceledikten ve olayın görgü tanıklarıyla Hamzaev'in yakınlarından aldığı bilgi doğrultusunda katil zanlısının kimliğini belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Shorkhjakhon Sırocev isimli katil zanlısını bugün öğle saatlerinde aynı ilçede yakalayarak gözaltına alıp Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Haberin Devamı

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu devam eden ancak konuşmaya yanaşmayan Sırocev'in polis tarafından yapılan soruşturma ve çalışmada vatandaşı ve arkadaşı Hamzaev'i aralarında yaşanan alacak verecek meselesi nedeniyle öldürdüğü değerlendirilirken, vatandaşı ve arkadaşı olan bir insanı kurbanlık hayvan gibi yere yatırarak boğazını kesen Sırocev'in yine bir başka vatandaşı Masharipov ise 2017 yılının yılbaşı gecesinde elindeki uzun namlulu silahla girdiği Beşiktaş'taki Reina isimli gece kulübünde 39 kişiyi öldürüp 70 kişiyi yaralamıştı.