Gündem İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat Pazartesi İstanbul Valiliği açıkladı...

İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat Pazartesi İstanbul Valiliği açıkladı...

24.02.2019 - 23:17 | Son Güncellenme:

İstanbul'da yarın okulların tatil olup olmayacağına dair heyecanlı bekleyiş sona erdi ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuya açıklık getirdi. Peki 25 Şubat İstanbul'da okullar tatil mi?

İstanbulda okullar tatil mi 25 Şubat Pazartesi İstanbul Valiliği açıkladı...

İstanbul'da dünden beri süren kar yağışı sonrası milyonlarca öğrenci İstanbul'da yarın okulların tatil olup olmadığını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

İSTANBUL'DA YARIN (25 ŞUBAT) OKULLAR TATİL Mİ?

Vali Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik veriler ile bölgede görülen kar yağışı ve olumsuz hava durumu nedeniyle yarın kent dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Söz konusu kararla yarın ve 58 sayılı genelge uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelin de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmaksızın belirlenen tatil süresince izinli sayılacağını belirten Yerlikaya, "Vatandaşların kar yağışı nedeniyle özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.



ÇANAKKALE

Çanakkale'de okullar kar yağışı nedeniyle pazartesi günü tatil edildi. Öte yandan Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı ilçelerde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Edinilen bilgilere göre, Erdek ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verilirken, Manyas ilçesinin Ören, Karakabaağaç, Çataltepe, Kubaş, Çal, Hacıibrahim, Doğancı, Koçoğlu, Erecek, Peynirkuyu, Necip, Kalebayır, Dura, Kalfa, Kapaklı ve Yayla Mahallerinde bir gün süreyle taşımalı eğitim yapılamayacak. Manyas'ta bu mahalleler dışındaki taşıma öğrencileri bulunan okullarda araçların taşıma yapacağı, taşıma dışındaki öğrencilerin okula devam edecekleri belirtildi.
Bandırma ve Gönen ilçelerinde ise eğitime devam edileceği öğrenildi.