Gündem Kiteboard’un cenneti Akyaka

Kiteboard’un cenneti Akyaka

12.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin seçili yavaş şehirlerinden Akyaka, 9-10 Eylül’de kiteboard tutkunlarını bir araya getirdi. ‘KiteMercedes Weekend’ etkinliği kapsamında nefes kesen bir yarış ve birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi

Kiteboard’un  cenneti Akyaka

Bu yıl Türkiye’deki 50. yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali kapsamında ‘Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası’nı destekleyerek kiteboard sporuna olan desteğini başlattı. Şirket 2 yıldır da ‘KiteMercedesby Bilge Öztürk’ kiteboard okulunu destekliyor. Türkiye’nin seçili yavaş şehirlerinden (Cittaslow) biri olan ve dünyanın dört bir yanından kiteboard sporu tutkunlarının uğrak adresi olarak bilinen Muğla, Akyaka’da ekim ayı sonuna kadar hizmet verecek okulda 9-10 Eylül’de ‘KiteMercedes Weekend’ kapsamında özel bir kiteboard etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Slalom yarışı

Bizim de Mercedes-Benz Türk’ün davetiyle katıldığımız etkinlik, her sene olduğu gibi bu sene de pek çok sporcuyu ağırladı. Sporcular cumartesi günü slalom disiplininde yarışırken, dünyanın önde gelen rider’larından Youri Zoon da kiteboard workshop’ı düzenledi. Günün sonunda yarışmacılar ödüllerine kavuşurken, ‘KiteMercedes Weekend Party’de ise DJ Berna Öztürk müziği ile eğlenceye eğlence kattı.

‘İlgi her yıl artıyor’

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Ürün Yönetimi Müdürü Engin Bilgün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mercedes-Benz olarak 50 yıldır ekonomisine katkıda bulunduğumuz ülkemizin sosyal ve kültürel yaşamına da uzun soluklu sponsorluklarımızla destek oluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 21 yıldır, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ise 16 yıldır sponsorluğunu üstleniyoruz. Türkiye’de olduğu kadar uluslararası arenadaki başarılarıyla da adından söz ettiren Bilge Öztürk’ün tecrübesiyle kiteboard sporuna destek vermeye başladık. Her sezon kiteboard okuluna olan ilgi ve katılımın arttığını gözlemlemek ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi. Türkiye olarak sahip olduğumuz bu doğa harikası Akyaka’yı değerlendirerek ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kendilerindeki potansiyeli keşfetmeleri, cesaretlendirilmeleri ve bu alanda yeni milli sporcular olarak yetiştirilmelerine destek olmak ana hedeflerimiz arasında” dedi.

Haberin Devamı

Her seviyeden öğrenciye eğitim

Okula adını veren milli sporcu Bilge Öztürk, 2011’den bu yana lisanslı sporcu olarak birçok uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil etti. Dünya Gençler ve Masterlar Şampiyonası’nda dördüncülük ve 2015 Mercedes-Benz Avrupa Şampiyonası’nda Masterlar Klasmanı’nda birincilik ve Kadınlar Genel Klasman’da beşincilik gibi pek çok başarıya imza atan Öztürk, ‘hydrofoil’ ve ‘slalom’ disiplinlerinde Türkiye Şampiyonluğu’na sahip.

Bünyesinde Uluslararası ve Türkiye Yelken Federasyonu tarafından verilen eğitmenlik belgelerine sahip uzman eğitmenler ve milli sporcuların bulunduğu okulda, kiteboard sporunun free-style (akrobasi), Olimpiyat disiplini olan formula ve hydrofoil’in de aralarında bulunduğu her disiplinde yalnızca ileri seviyede kiteboard yapan sporculara değil, bu spora ilgi duyan başlangıç ve orta seviyede bilgiye sahip kişilere de eğitim veriliyor.Geçen yıl açılan okulda bugüne kadar 600 kişiye kiteboard eğitimi verildi.

Haberin Devamı

Kiteboard’un  cenneti Akyaka

2016’da olimpik sporlara girdi

Türkiye’de özellikle son 10 yıldır hızla gelişmekte olan kiteboard, 2016 Rio Olimpiyatları ile olimpik bir spor dalı haline geldi. Diğer adıyla uçurtma sörfü olarak da bilinen kiteboard, güçlü bir uçurtma ve küçük bir board ile sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlıyor.


Yazarlar