Gündem ‘Mavi Kız’ Seher için oynadılar

‘Mavi Kız’ Seher için oynadılar

23.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İran’da futbol maçı izlemek için stadyuma girdiği gerekçesiyle hapis cezası alan İstiklal Kulübü taraftarı Seher Hudayari (29) tepki olarak kendini yakmıştı. Hayatını kaybeden ve ‘Mavi Kız’ olarak bilinen Hudayari için dün İstanbul’da kadınlar sahaya çıktı. Kadın futbolcular, Mavi Kız ve ölen tüm kadınlar için ter döktü.

‘Mavi Kız’ Seher için oynadılar

Küçükçekmece Belediyesi Kemal Aktaş Stadı’nda Akdeniz Nurçelikspor ile Ozanlar Gücü Spor kadın futbol takımları Dilek Kaya hakemliğinde sahaya çıktı. Takımlar, bu özel maçı başta Hudayari ile yok sayılan ve görmezden gelinen tüm kadınlar için oynadı. Çok sayıda kadın da maçı tribünden izledi.

Haberin Devamı

Ozanlar Gücü Spor kadın futbol takımının kaptanı Ayça Yılmaz (30), “Bugün böyle bir maçta olduğum için çok gururluyum. Normal çıktığım maçların dışında daha büyük bir heyecan var. Ölen kardeşimizin kalbini sahada hissederek oynayacağız. Bundan sonra umarım böyle şeyler yaşanmaz. Bugün ölen kardeşimiz ve hayatın her alanında mücadele vermiş bütün kadınlar için ter dökeceğiz” dedi.

Akdeniz Nurçelikspor takımının kaptanı Büşra Gümüş (21) ise, “Bir kadın protesto için kendini yaktı. Kadın olması da bizi çok vurdu. Bugün bir farkındalık için buradayız. Umarım bugünden sonra kadınlar kendini öldürmek zorunda kalmaz. Kadınlar hayatın içinde olsun” diye konuştu.

‘Mavi Kız’ Seher için oynadılar

‘Eşitlikten asla vazgeçmeyeceğiz’

Maç öncesi açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bugün burada oynanacak maç, İran’da ve tüm dünyada kadınların var olma mücadelesinde ‘Biz de varız’ demektir. Eşitlik sağlanana kadar birlikte mücadele edecek, eşitlikten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.