Gündem Mücadelesi çok güzeldi... Neslican Tay kimdir? Ne kanseriydi?

Mücadelesi çok güzeldi... Neslican Tay kimdir? Ne kanseriydi?

21.09.2019 - 01:45 | Son Güncellenme:

Günlerdir yaşam mücadelesi veren Neslican Tay hayatını kaybetti. 4. kez kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Rizeli Neslican Tay bir süredir İstanbul'daki özel bir hastanede yoğum bakımda bulunuyordu. Bu acı olay sonrası bir kez daha "Neslican Tay kimdir?" sorulmaya başlandı.

Mücadelesi çok güzeldi... Neslican Tay kimdir Ne kanseriydi

4 kez kansere yakalanan Neslican Tay'dan kötü haber geldi. Bir süredir yoğun bakımda olan Neslican Tay saat 21.20'de hayata gözlerini yumdu. Bu kahreden haber sonrası tüm Türkiye yasa boğulurken hakkındaki bilgiler bir kez daha aratılmaya başlandı.

Haberin Devamı

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da doğdu ancak Rize’de yaşamını sürdürüyor. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyordu.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine ‘Demir Kadın’ diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncü kez kanser mücadelesi veriyordu.

Haberin Devamı

HASTANEDEN AÇIKLAMA

"Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği “yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör” e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21.20 de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz.