Gündem Parkta ölüm!

Parkta ölüm!

21.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eyüpsultan’daki Hüseyin Aksoy Parkı’nda aydınlatma direğinin yanından geçerken elektrik akımına kapılan 12 yaşındaki Onur Bağlan öldü. Acılı dede, “Torunumu ihmalden kaybettik” dedi

Parkta ölüm

İstanbul Eyüpsultan’da önceki gün 12 yaşındaki Onur Bağlan, evlerinin önündeki Hüseyin Aksoy Parkı’nda arkadaşlarıyla birlikte oyun oynuyordu. Çocuk parktaki aydınlatma direğinin yanından geçerken elektrik akımına kapıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak Onur Bağlan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

‘Tuttum, beni fırlattı’

Onur’a ilk müdahaleyi yapan komşuları Şadiye İpek şunları anlattı: “Çocuklardan biri ‘Onur’a bir şey oldu’ diye bağırınca koştum. Onur yüzükoyun yatıyordu, eli bükülmüştü. Elini tuttum ama beni fırlattı. Tekrar kalktım, bağırdım. ‘Burada elektrik var, çocuğa bir şey oldu’ dedim. Çekerek elektrikten aldık. Ters çevirdim, mosmor olmuştu. Ağzından bulanık su aktı. Annesi geldi. Ben kendimi kaybetmişim. Onur’un gittiğini hissettim, ciğerim sızladı.”

Dede Binali Pirli de torunu Onur’un ihmal sonucu öldüğünü söyleyerek isyan etti.

‘İhmal öldürdü’

Pirli, “Bu acıya nasıl dayanacağız, kızım evladının acısına nasıl dayanacak? Buradaki tek sorumlu, bu parkı yapıp gerekli önlemi almayanlardır. Paramızla yapılan parklardan çocuklarımızın ölüsü geliyor. Çocuk parkında neden önlem alınmaz? Gerekli kontroller neden yapılmamış? Torunumun hesabını kim verecek? Benim kızın bu kapıdan her gün çıktığında, hemen karşısında oğlunun öldüğü yeri görecek, nasıl dayansın buna?” dedi. Yaşadığı acıdan dolayı konuşmakta güçlük çeken ve oğlunun yatağından bir an olsun çıkmayan anne Birten Bağlan ise “Ben Onur’suz ne yapacağım, onun kokusu yerde. Ben oğlumu nasıl toprağa vereceğim” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Belediye: Kontrol edilmişti

Eyüpsultan Belediyesi olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Park ve bahçeler müdürlüğü, söz konusu parkta en son Ramazan ayında rutin bir kontrol yaptı. Bu kontrollerde herhangi bir sıkıntı olmadığı belirlendi. Konu şu an savcılıkta ve bilirkişi raporunu bekliyoruz. Araştırmanın ardından açıklama yapacağız.”

Parkta ölüm
Milliyet uyarmıştı

Bu acının bir benzeri İstanbul Çekmeköy’deki Nişantepe Parkı’nda Ekim 2018’de yaşanmıştı. Kadir Açık (8) kapağı açık elektrik panosuna saklanırken akıma kapılıp yaşamını yitirmişti. Ardından İstanbul’da gezdiğimiz 10’unun üzerindeki parkta benzer risk olduğuna dikkat çekmiştik. Parkların çoğunda elektrik panoları çocukların ulaşabilecekleri yerlerdeydi. Bazı parklarda da elektrik kabloları dışarıdaydı. Milliyet 8 ay önce bu tehlikeyi ‘Ölüm parkları her yerde’ başlığıyla gündeme getirmişti.