Gündem Pazartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Pazartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika uyarısı

25.08.2019 - 21:43 | Son Güncellenme:

Yaz mevsiminin artık son günlerini yaşadığımız şu günlerde yurt genelindeki hava durumunda da ani değişimler yaşanıyor. Peki yarın haftanın ilk gününde hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 26 Ağustos hava durumu tahminleri...

Pazartesi hava durumu nasıl olacak Meteorolojiden son dakika uyarısı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Niğde çevreleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz'in yüksekleri, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Tokat, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege ile iç Anadolu'nun kuzeybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 24°C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 18°C, 32°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 27°C, 37°C Az bulutlu ve açık