Gündem Üniversite ek yerleştirme tarihi ne zaman? Tüm gözler ÖSYM'de...

Üniversite ek yerleştirme tarihi ne zaman? Tüm gözler ÖSYM'de...

23.08.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

Üniversite ek yerleştirme tarihleri merakla bekleniyor. ÖSYM üniversite ek yerleştirme tarihleri ile ilgili henüz bir duyuru yayınlamadı. boş kontenjanların ve ek yerleştirme kılavuzunun en kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

Üniversite ek yerleştirme tarihi ne zaman Tüm gözler ÖSYMde...

Ek yerleştirme kılavuzu için gözler ÖSYM'de! Yorucu bir sınav maratonun ardından hayal ettiği Üniversite'de eğitim almak isteyen yüz binlerce aday Üniversite tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Üniversitelere yerleşemeyen adaylar ise şimdilerde ek yerleştirme başvurularının ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt arıyor. Geçtiğimiz haftalarda YÖK başkanı tarafından yapılan açıklamalarda Üniversitelerde çok fazla boş kontenjan kaldığı ve adayların mutlaka bu boş pozisyonları değerlendirmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Peki ÖSYM ek yerleştirme kılavuzunu ne zaman yayınlayacak?

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geçtiğimiz senelerde Üniversite kesin kayıt işlemlerinin hemen ardından başlayan Üniversite ek yerleştirme başvuruları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Üniversite ek yerleştirme başvuru kılavuzunun bu hafta içerisinde ÖSYM tarafından adaylara duyurulması bekleniyor.

KİMLER EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURABİLECEK?

1. ÖSYS merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo 4'teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

Haberin Devamı

3. Tablo 3'deki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır. Tablo-3’de her programın karşısında o programa genel yerleştirme sırasında oluşan en küçük puan ile bu yerleştirmede kullanılan önceliklere göre yerleşen en son sıradaki adayın öncelik durumu gösterilmiştir. Bu bilgiler, adaylara sadece tercihlerini yapmada kolaylık sağlamak için verilmiştir. Adaylar, Tablo-3’deki en küçük puanların ve önceliklerin altında olsalar bile tercihlerini yapabileceklerdir. Bir başka deyişle, Tablo-3’den tercih yapacak adaylar, ister meslek lisesi ister genel lise çıkışlı olsun en küçük puan ve öncelik bilgilerini göz önünde tutmadan da tercihlerini yapabilirler.

4. ÖSYS’de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilirler.
5. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.

Yazarlar