Gündem Üniversite kayıtları sona erdi! YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

Üniversite kayıtları sona erdi! YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

07.09.2018 - 08:03 | Son Güncellenme:

YKS üniversite kayıt işlemleri sona erdi. Üniversite hayali kuran milyonlarca adaydan tercih hakkı elde edemeyenler üniversite ek tercihlerini bekliyor. ÖSYM üniversite ek tercih ve yerleştirme tarihlerini belirledi mi?

Üniversite kayıtları sona erdi YKS ek tercihler ne zaman yapılacak

YKS üniversite sınavının ardından milyonlarca öğrenci üniversiteye kayıt hakkı elde etti. Yerleşemeyen öğrenciler ise heyecanla ek tercihleri bekliyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARII SONA ERDİ

Üniversite kayıt işlemleri 3 Eylül 2018 Pazartesi günü başlamıştı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler için devam eden kayıt işlemleri 7 Eylül Cuma günü sona erdi.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından uygulanan YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı. İlk tercih aşamasında yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu. Fakat 2018 üniversite ek tercihler için ÖSYM henüz bir tarih vermedi. YKS ek yerleştirme tarihleri belli olduğunda haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Haberin Devamı

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.