Gündem WhatsApp yazışmalarında şok ifadeler: 14 yıldır nasıl hasta karısına para biriktiriyormuş!

WhatsApp yazışmalarında şok ifadeler: 14 yıldır nasıl hasta karısına para biriktiriyormuş!

17.09.2019 - 13:37 | Son Güncellenme:

İstanbul’da özel bir yazılımla, kargo firmalarının gönderilerinin içeriğini öğrenip “Dublör” kullanarak paketleri çaldığı belirlenen 15 kişilik bir şebeke polis tarafından çökertildi. 2 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenen çetenin elebaşını bir “hacker” yaparken, şebeke üyelerinin çoğunluğunun 18 yaşından küçük çocuk olması dikkat çekti.

WhatsApp yazışmalarında şok ifadeler: 14 yıldır nasıl hasta karısına para biriktiriyormuş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 yaşından küçük çocukları kullanarak dolandırıcılık ve hırsızlık yapan bir şebekeyi belirleyince teknik takip ve izleme çalışmaları başlattı. Yapılan araştırmalarda daha önceden görülmemiş bir yapı ile karşılaşıldı. Çalışmalarda, şebekenin beyni ve yöneticisinin bir “Hacker” olduğu belirlenirken, Hacker’ın özel bir yazılım geliştirerek kargo firmalarına ait verileri ele geçirdiği ve bu veriler üzerinden firmaların taşıdığı paketlerin içinde ne olduğunu öğrenip, çoğunluğu çocuk çete üyelerini bu değerli paketleri alması için kullandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Hacker tarafından tespit edilen değerli kargo paketlerini almak için kullanılan çocuklar “Dublör” görevi görürken, casus yazılımla teslimat yapılacak kişinin kimlik bilgilerini alan şebeke elebaşının, sahte kimlikler hazırlattığı ve üzerinde kargo paketinin gerçek sahibinin isminin bulunduğu kimliklere paketi alacak olan dublör çocuğun fotoğrafını yapıştırdığı tespit edildi.

Daha çok elektronik eşya ve kuyumculardan gönderilen kargoları hedeflediği belirlenen şebekenin 2 milyon lira civarında bir vurgun gerçekleştirdiğini tespit eden ekipler, kimliklerini tespit ettiği şebeke üyelerinin yakalanması için geçtiğimiz hafta İstanbul'un değişik semtlerinde düzenlediği operasyonlarla 15 şebeke üyesi şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda elektronik eşya ele geçiren polisin işlemlerinin ardından mahkemeye sevk ettiği 15 şüpheliden 4’ü tutuklanırken şebekenin kargo dolandırıcılığından ele geçirdiği ürünler emniyette sergilendi.

WhatsApp yazışmalarında şok ifadeler: 14 yıldır nasıl hasta karısına para biriktiriyormuş

HESABINI BOŞALTIP ALAYA ALDILAR

Öte yandan yine polis tarafından yapılan araştırmalarda şebekenin internet bankacılığı dolandırıcılığı yaptığı da tespit edildi. Kanser hastası eşi için 14 yıldır para toplayan Sadullah Yayla isimli bir vatandaşın banka hesabından şebekenin 130 bin lirayı çektiği de tespit edildi. Yaşadıklarıyla ilgili geçtiğimiz ay bir haber kuruluşuna konuşan Yayla’nın görüntülerini izleyen şebekenin WhatsApp görüşmeleriyle mağdurla dalga geçip alay ettiği de tespit edilirken Yayla ise yaşadıklarını “Eşimin rahatsızlığı ve çocuklarım için biriktirdiğim paraydı. Evimin de tamir edilmesi gerekiyordu. Cebimde 5 lira param kaldı. Çok üzgünüm. Bunun bir anda çözülmesini istiyorum” şeklinde dile getirmişti.