Otomobil Dyson elektrikli otomobil üretecek

Dyson elektrikli otomobil üretecek

27.09.2017 - 10:37 | Son Güncellenme:

Elektrikli ev aletleri üreticisi Dyson, 2020'de elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı. Bu iş için 2 milyar pound bütçe ayıran Dyson, BMW, Tesla ve Aston Martin'den 400 mühendisi işe aldı.

Dyson elektrikli otomobil üretecek

Elektrik süpürgesi üretici Dyson 2020 yılında elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı. 20 yıldır elektrikli batarya teknoloji üzerinde çalıştığını ifade eden Dyson'ın son iki yılda elektrikli araba üretebilmek için 400 mühendis işe aldığı ortaya çıktı. Hatta Dyson'ın Tesla, BMW, Aston Martin gibi önemli şirketlerden pek çok mühendisi kendi bünyesine transfer ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Şirketin kurucusu James Dyson, "Kalabalık bir piyasa olduğunu biliyoruz fakat otomobil işinin kısa sürede şirketin diğer birimlerini geride bırakacağına inanıyoruz." açıklamasını yaparken, elektrikli araba ve batarya teknolojisi için 2 milyar sterlin bütçe ayırdıklarını da ekledi. 2 milyar pound bütçe eşit olarak batarya ve tasarıma bölüştürülecek.

Söz konusu paranın, Dyson'ın geştiğimiz günlerde duyurduğu 2.5 milyar pound tutarındaki yatırım planının parçası olduğu ifade ediliyor. Geriye kalan 500 milyon pound ise diğer birimler için kullanılacak.

Dyson, arabaların henüz nerede üretileceğine karar vermese de Britanya ve Asya ülkeleri öne çıkıyor. Tedarikçilerle yapılacak görüşmelerin ardından kesin karar açıklanacak.