Otomobil Telefonla bile konuşturuyor

Telefonla bile konuşturuyor

30.06.2006 - 13:51 | Son Güncellenme:

Motosiklette güvenliğin vazgeçilmez unsuru olan kasklar, sürücüsünün başını korurken, istenildiğinde müzik dinletebiliyor, cep telefonuyla konuşma imkanı sunuyor...

Telefonla bile konuşturuyor

Telefonla bile konuşturuyor

Çağnur Hatipoğlu

Her geçen gün kullanıcısı artan, yoğun trafikte alternatif haline gelen ya da keyif için tercih edilmeye başlanan motosikletler, artık yollarımızın birer parçası haline geldi. Ancak güvenlik açısından en hayati unsur olan “kask", maalesef motosikletler kadar yaygınlaşamadı!
Güvenli motosiklet kullanımı için olmazsa olmazlar listesinin başında gelen kaskların marka, tip ve fiyat açısından pek çok seçeneği var. Motosiklet üreticileri, arzu eden ve motosikletiyle aynı markayı taşıyan kasklar takmak isteyenlere geniş alternatifler sunarken, çeşitle mağazalardan, değişik markalarda kasklar da bulmak mümkün.
Örneğin 1974’den bu yana motosiklet kullanıcılarına hizmet sunan, İstanbul’da üç mağazası bulunan Aydın Motor, pek çok aksesuarın yanında, İtalya’dan ithal ettiği kaskları da satmakta. Aydın Motor, “Airoh" ve “Axo" marka kaskların satışını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Axo’nun da Türkiye distribütörü. Şık tasarımlı, karbon fiber malzemeden üretilen Axo kaskların camları çizilmiyor, buhar yapmıyor. Fiyatları 165 ile 265 Euro arasında. Airoh kaskları da, buhar yapmayan camdan üretiliyor. Ayrıca uzun yolda kullanımı en rahat kask olarak biliniyor. Airoh’un özellikle SV 55 modeli, çene kısmının da açılabilmesi ve güneşlikli camının bulunmasıyla dikkat çekiyor. Fiyatları 45 ile 140 Euro dolayında.
Marifetli kasklar
Sürücünün başını korumakla birlikte, pek çok işlevi de yerine getirebilen kasklar olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin mp3 dinleyip, seyir halindeyken bluetooth yardımıyla mobil telefonla konuşabilmenize olanak tanıyan...
BMW Motorrad’ın, yeni “Sistem 5" kaskı, sadece sportif görünümüyle değil, kablosuz iletişim gerçekleştiren bluetooth teknolojili, açılabilir vizörlü yapısıyla da dikkat çekiyor. Bu sayede kullanıcı, sürüş esnasında cep telefonuyla konuşabiliyor. Ayrıca seyir halindeyken mp3 çalarda müzik dinleme keyfi, yine bu kaskın nimetlerinden. Yüksek derece darbe emme özelliğine sahip Sistem 5 kaskının fiyatı 480 YTL. BMW’nin, bunun dışında üç farklı kask modeli daha var ve fiyatları 347 YTL.
Efsaneye özel
Hemen her ülkede tutkunu ve hayran kitlesi bulunan Harley Davidson’ın da, altı farklı kask modeli mevcut.
Bunlardan Harley Davidson Classic Cruiser Half Kask diye adlandırılan, yarım kask modeli, kullanıcısının gururla taşıyacağı türden. Zira kaskın her iki yanında özel Harley Davidson madalyonu bulunuyor. Klasik Harley kaskı olarak bilinen bu modelin bir özelliği de, istenildiğinde çıkarılabilen Coolmax astarı bulunması. Harley Davidson kasklarının fiyatları 349 ile 849 YTL arasında değişmekte. Tüm kask çeşitleri, Harley Davidson mağazalarının yanında, internet sitesinden de satın alınabiliyor.
(2005)